Το τεραστίων διαστάσεων ιστιοφόρο θεωρείται αριστούργημα της ναυπηγικής.

Το Καστελόριζο εκτός από το ότι βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο της ‘Αγκυρας καθώς έχει θέση κλειδί στην γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, τα τελευταία 24ωρα γίνεται τόπος προορισμού πολλών παραγόντων.

Τελευταία άφιξη, το τερατώδες σε μέγεθος ιστιοφόρο της Ελληνοκύπριας επιχειρηματία Έλενας Αμβροσιάδου, «Maltese Falcon» (Γεράκι της Μάλτας), εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι -σύμφωνα με δημοσιεύματα,  για να μπορέσει να μπει στο λιμάνι του Καστελόριζου, το εν λόγω σκάφος,  η τορπιλάκατος «Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος», που βρίσκεται συνέχεια στο νησί και είναι σε επιφυλακή αυτήν την περίοδο, αναγκάστηκε να εξέλθει και να δέσει όλο το βράδυ αρόδο, κάτι που κάνει μόνο όταν έρχονται τα ferries της γραμμής από τη Ρόδο – γιατί το λιμάνι είναι εξαιρετικά μικρό και δεν χωράει 2 μεγάλα σκάφη ταυτόχρονα.

Το τεραστίων διαστάσεων ιστιοφόρο, διαθέτει 15 τετράγωνα πανιά, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και ανοίγουν σε μόλις έξι λεπτά, ενώ έχει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα. Τα τρία κατάρτια του έχουν ύψος 58 μέτρα, ζυγίζει 1.360 τόνους και ειναι το γρηγορότερο και αρτιότερο τεχνολογικά ιστιοφόρο του κόσμου. Το πιλοτήριο του είναι υπερσύγχρονο και θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της rodiaki.gr

Το «Γεράκι της Μάλτας» θεωρείται αριστούργημα της ναυπηγικής και κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων την ώρα. Η εικόνα του προκαλεί δέος όπου βρεθεί, ενώ είναι και ένα από τα πιο φωτογραφημένα ιστιοπλοϊκά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr