Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ισπανία : «Τα πράγματα δεν πάνε καλά» - 3.349 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κοροναϊός – Ισπανία : «Τα πράγματα δεν πάνε καλά» – 3.349 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ο διευθυντής του οργανισμού δημόσιας υγείας στην Ισπανία προειδοποίησε ότι «τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» καθώς αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα και ζήτησε τη βοήθεια influencer, ανθρώπων που έχουν επιρροή στους νέους, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουν για τον κίνδυνο.

Ο διευθυντής του οργανισμού δημόσιας υγείας στην Ισπανία προειδοποίησε απόψε ότι «τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» καθώς αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα Covid-19 και ζήτησε τη βοήθεια των influencer, ανθρώπων που έχουν επιρροή στους νέους, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουν για τον κίνδυνο.

«Μην αμφιβάλλετε: τα πράγματα δεν πάνε καλά (…) Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει και πάλι», είπε ο Φερνάντο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο γιατρός επέμεινε ότι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι ένα επικίνδυνο γεγονός, μολονότι πολλοί από τους φορείς είναι ασυμπτωματικοί και το ποσοστό θνησιμότητας είναι μικρότερο από αυτό που είχε παρατηρηθεί την άνοιξη.

3.349 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.349 νέα κρούσματα, λιγότερα δηλαδή από τα 3.715 που είχαν ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Συνολικά, οι μολύνσεις στην Ισπανία ανέρχονται σε 370.867. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν επίσης 122 θάνατοι.

Ο Σιμόν είπε ότι ο κυριότερος κίνδυνος στην παρούσα φάση είναι να κατακλυστούν και πάλι τα νοσοκομεία από ασθενείς. Απευθύνθηκε κυρίως στους νέους, καθώς τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως αυτούς.

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θέλουν να γλεντήσουν. Αλλά υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να το κάνουν», είπε, ζητώντας από όσους ασκούν επιρροή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν για να περάσει αυτό το μήνυμα στις νεότερες ηλικίες.

«Μπορούν να βοηθήσουν να ελεγχθεί η επιδημία», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024