Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάγγελμα - show του Ερντογάν με φόντο τη Μαύρη Θάλασσα - Τι θα ανακοινώσει

Διάγγελμα – show του Ερντογάν με φόντο τη Μαύρη Θάλασσα – Τι θα ανακοινώσει

Τo διάγγελμα Ερντογάν είναι προγραμματισμένο για τις 3 το μεσημέρι. Από το παλάτι Ντιλμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε ένα επικοινωνιακό σόου, ανακοινώνοντας όπως όλα δείχνουν  τον εντοπισμό ενός μεγάλου ενεργειακού κοιτάσματος στην Μαύρη Θάλασσα, που «θα οδηγήσει την Τουρκία σε μια νέα εποχή».

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος τα «καλά νέα», όπως είχε αναφέρει προχθές Τετάρτη, και ενώ διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, αλλά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, κάνουν λόγο για ανακοίνωση αποτελεσμάτων των ερευνών για φυσικό αέριο στην Μαύρη Θάλασσα.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, υπενθυμίζει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι με αυτό που θα ανακοινώσει η Τουρκία θα εισέλθει σε μια νέα εποχή, ενώ ο Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Δημοσιονομικών, Μπεράτ Άλμπαϊράκ είχε μιλήσει για μια σημαντική διαδικασία και «ωραίες μέρες» που τους περιμένουν.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα αργότερα, το Bloomberg χάλασε την έκπληξη του προέδρου της Τουρκίας, αποκαλύπτοντας ότι η Άγκυρα ανακάλυψε ενέργεια στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα Φυσικό Αέριο.

Επικοινωνιακό σόου με διπλό στόχο

Τo διάγγελμα Ερντογάν είναι προγραμματισμένο για τις 3 το μεσημέρι. Από το παλάτι Ντιλμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε ένα επικοινωνιακό σόου, ανακοινώνοντας όπως όλα δείχνουν  τον εντοπισμό ενός μεγάλου ενεργειακού κοιτάσματος στην Μαύρη Θάλασσα, που «θα οδηγήσει την Τουρκία σε μια νέα εποχή».

Στόχος του Ερντογάν είναι αφενός να τονωθεί το ηθικό των τούρκων πολιτών που βλέπουν τη τουρκική λίρα να γκρεμίζεται και αφετέρου να σταλεί ένα μήνυμα στις αγορές, ότι η Τουρκία είναι ισχυρή.

Δεν είναι τυχαίο, ότι την Τετάρτη, μετά την ομιλία Ερντογάν για τα «καλά νέα», η τουρκική λίρα επέκτεινε τα κέρδη στο εμπόριο κατά 0,9% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index αυξήθηκε 2%.

Οι μετοχές του διυλιστηρίου Turkiye Petrol Rafinerileri AS ή της Tupras και του κατασκευαστή πετροχημικών Petkim Petrokimya Holding AS αυξήθηκαν 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.

Οπως αναφέρει το Bloomberg η ανησυχία των ξένων επενδυτών αυξάνεται τους τελευταίους μήνες καθώς η έλλειψη διαφάνειας υπονόμευσε τη λίρα. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το πόσο μεγάλο είναι το κοίτασμα και πόσο εύκολη θα είναι η εκμετάλλευσή του. «Η παραγωγή θα διαρκέσει πιθανώς χρόνια και θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια.Τα περιθώρια αυτής της εξερεύνησης μπορεί ακόμη και να είναι αρνητικά, δεδομένης της χαμηλής τιμής του φυσικού αερίου. Αλλά αυτό σημαίνει στρατηγικό πλεονέκτημα για την Τουρκία », δήλωσε η Gulmira Rzayeva, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ενέργειας της Οξφόρδης.

Η Τουρκία αγόρασε τρία πλοία γεώτρησης τα τελευταία χρόνια καθώς επέκτεινε τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και αμφισβήτησε τα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας πως η Άγκυρα,  αναζητά ενεργειακά αποθέματα για να μειώσει τη μεγάλη εξάρτησή της από τις εισαγωγές από το Ιράν, το Ιράκ και τη Ρωσία και να υποστηρίξει μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στη Μέση Ανατολή.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024