Από απόψε το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή το μοντέλο Πάρου – δηλαδή μάσκες παντού ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους σε Χαλκιδική και Μύκονο. Στην Χαλκιδική τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ ξεκίνησαν σαρωτικούς ελέγχους παρουσία αστυνομικής δύναμης. Οι επιχειρηματίες είναι εξοργισμένοι ενώ τουρίστες που τα μέτρα τους βρίσκουν στην Χαλκιδική δεν έχουν καταλάβει ακόμη που πρέπει να φορούν τη μάσκα.

Κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πραγματοποιούν ελέγχους στην Χαλκιδική. Πρώτη μέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε ανοιχτούς και κλειστός χώρους.

Η κάμερα του Μega καταγράφει καρέ-καρέ την επιχείρηση. Σε beach bar καταστήματα ακόμα και σε σούπερ μάρκετ.

Αλαλούμ με τη χρήση της μάσκας

Στην παραλία οι λουόμενοι ζητούν εξηγήσεις για την χρήση μάσκας. Όσοι τουρίστες έμειναν προσπαθούν ακόμη να ενημερωθούν.

Την ίδια ώρα, αγανακτισμένος ιδιοκτήτης καταστήματος στην Χαλκιδική διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα, αφού βλέπει το μαγαζί του να έχει αδειάσει από κόσμο.

Τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν. Οι τελευταίοι επισκέπτες που περίμεναν στην Χαλκιδική δεν θα έρθουν ποτέ, λένε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Τα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον έως τέλος του μήνα, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν ακόμα και τη νύχτα.

Προβληματισμός και αγωνία των επιχειρηματιών

Στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Η κίνηση στην περιοχή που άλλες χρονιές σφύζει από ζωή μέχρι και τον Σεπτέμβρη, είναι υποτονική.

Πολλοί γονείς αναφέρουν ότι είναι δύσκολο να πείσουν ένα μικρό παιδί να φοράει μάσκα.

Σήμερα κατά τους σχετικούς ελέγχους γίνονται συστάσεις στους πολίτες, ενώ αύριο θα ξεκινήσουν και τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκονται σε απελπισία και ζητούν οικονομική ενίσχυση, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι από Δευτέρα ενδέχεται να βάλουν και «λουκέτο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο