ΚΙΝΑΛ: Αλαλούμ και ψέματα της κυβέρνησης για τα κρούσματα κοροναϊού
«Ο κ. Μητσοτάκης τον Ιούνιο καλούσε από την Σαντορίνη τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα που είναι μια ασφαλής χώρα. Χθες όμως δήλωνε ότι "περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων". Σήμερα ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι τα κρούσματα δεν είναι "εισαγόμενα", οφείλονται στην "χαλάρωση" των πολιτών μας. Πλήρες αλαλούμ!» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ
«Αλαλούμ» στις κυβερνητικές δηλώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας covid-19 διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για «ψέματα» και τονίζει ότι «η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη» και ζητά από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα.
Η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη
«Ο κ. Μητσοτάκης τον Ιούνιο καλούσε από την Σαντορίνη τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα που είναι μια ασφαλής χώρα. Χθες όμως δήλωνε ότι “περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων”. Σήμερα ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι τα κρούσματα δεν είναι “εισαγόμενα”, οφείλονται στην “χαλάρωση” των πολιτών μας. Πλήρες αλαλούμ!» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και προσθέτει: «Άρα ή έλεγαν ψέματα τον Ιούνιο και εν γνώσει τους καλλιέργησαν τον εφησυχασμό ή λένε ψέματα τώρα και το απροετοίμαστο, πρόχειρο και χωρίς μέτρα “άνοιγμα” του τουρισμού, επέφερε τα αρνητικά αποτελέσματα. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, φέρουν οι ίδιοι, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, την ευθύνη».
«Η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη» τονίζει το ΚΙΝΑΛ, και καλώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «αντί να εξαντλούνται σε συζητήσεις για το ποια χώρα έχει τον πιο πολύ κοροναϊό(!!), όπως σήμερα στο briefing του κ. Πέτσα, να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα» προτείνει:
– Διεξαγωγή test σε όλους τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και σε όλους τους πολίτες που γυρίζουν από επιβαρυμένους τουριστικούς προορισμούς. «Test που να καλύπτουν οικονομικά ο ΕΟΠΥΥ και οι εργοδότες».
– Δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, στα σχολεία που ανοίγουν. «Για το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας έχει την υποχρέωση άμεσα να παρουσιάσει τον συνολικό προγραμματισμό.».
Ο κ. Μητσοτάκης που καλούσε από την Σαντορίνη τους τουρίστες παραδέχθηκε χθες ότι περίμενε αύξηση κρουσμάτων. Αντίθετα ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι δεν είναι «εισαγόμενα».
‼️Έλεγαν ψέματα τον Ιούνιο ή λένε τώρα;
👉 https://t.co/SanCihoLCf#kinima_allagis #covid19gr pic.twitter.com/EsfwGDv6ZY
— Δημοκρατική Ανατροπή (@dimanatropi) August 20, 2020
Πηγή ΑΜΠΕ
- Θρίλερ με το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα – Στις Ένοπλες Δυνάμεις η έρευνα για την κινητή βόμβα με τα εκρηκτικά
- Άννα Μαρία Βέλλη: Παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Άκη Σβολάκη – Οι φωτογραφίες του γάμου
- Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ – Κοντράρεται με την «πρωτάρα» Ρίτας για την κούπα του BCL
- Ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο 5,4%, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442