Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού σε υγειονομικούς

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού σε υγειονομικούς

Οι αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για τα αυξημένα κρούσματα στους υγειονομικούς. Τα κρούσματα σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία έφτασαν τα 76 μέσα στον Αύγουστο.

«Πονοκέφαλο» στις αρχές προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται σε γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους υγειονομικούς υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους επιστρέφουν από διακοπές.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μέσα σε είκοσι ημέρες 76 υγειονομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Πάνω από 50 ήταν ασυμπτωματικοί.

14 κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Σε κατάσταση συναγερμού έχει θέσει τις αρχές η διασπορά του ιού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς 14 εργαζόμενοι της μονάδας Covid – μεταξύ των οποίων και δύο λοιμωξιολόγοι – έχουν διαγνωστεί θετικοί.

Συνολικά, 50 υγειονομικοί στο νοσοκομείο έχουν μπει προληπτικά «καραντίνα», μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

Ένας γιατρός διαγνώστηκε με τον ιό στο νοσοκομείο Σωτηρία και ένας ακόμα υγειονομικός υπάλληλος στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Δύο νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και άλλα δύο στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής.

Και τρίτο βρέφος με κοροναϊό

Ένα κοριτσάκι 6 μηνών από την Πτολεμαΐδα, διαγνώστηκε θετικό στον κοροναϊό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το βρέφος μολύνθηκε από τον πατέρα του. Αυτό είναι το τρίτο βρέφος που διαγιγνώσκεται θετικό μέσα σε μία εβδομάδα, υπογραμμίζοντας πως η χαλάρωση από την τήρηση των μέτρων, μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες για τους πιο αδύναμους οργανισμούς.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η μέση ηλικία των κρουσμάτων από τα 48,6 έτη που ήταν το Μάρτιο, τον Αύγουστο έπεσε μόλις στα 36,2.

Την ίδια ώρα, έξι αστυνομικοί τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα στο ΑΤ Ομονοίας, καθώς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Θετικός διαγνώσθηκε και ένας υπάλληλος του Δήμου Σύρου, επιστρέφοντας από διακοπές.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024