
Σχολεία: Με μάσκα από το νηπιαγωγείο τα παιδιά – Τι λέει η Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογράμμισε ότι η πρόταση που έκαναν οι ειδικοί είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού
Εισήγηση για να φορούν μάσκα οι μαθητές από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έκαναν προς το υπουργείο Παιδείας οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
«Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.
Η χρήση της μάσκας
Όπως είπε, η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.
«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον Alpha.
Τα πανεπιστήμια
Όσον αφορά στα πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως είπε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ’ αποστάσεως».
Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.
- Ρουμανία: Κατέρριψε δεύτερο drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο της
- Άργος: Επεισόδια στην πορεία για τον 20χρονο Θοδωρή – Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ
- Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα για το φιλικό με την Άλκμααρ (pic)
- Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
- Εθνική Ελλάδας: Η ημέρα και η ώρα του μεγάλου τελικού στο World Cup
- Ηράκλειο: Φωτιά κοντά σε Μπαδιά και Δραπέτι, χωριά του Δήμου Μινώα – Σηκώθηκε ελικόπτερο