Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ: Πώς κολλήσαμε κοροναϊό στην ειδική μονάδα Covid

Λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ: Πώς κολλήσαμε κοροναϊό στην ειδική μονάδα Covid

«Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα» δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, εφιστώντας την προσοχή καθώς ο ιός φαίνεται, όπως εκτίμησε, πάρα πολύ μεταδοτικός

Προφανώς το ιικό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19 ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχαν πολλοί ασθενείς και συνωστισμός αλλά δεν θα ήτα απίθανο να κολλήσαμε τον ιό και εκτός του νοσοκομείου. Αυτό τόνισε ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ.

«Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα» δήλωσε ο λοιμωξιολόγος στον ΣΚΑΙ, εφιστώντας την προσοχή καθώς ο ιός φαίνεται, όπως εκτίμησε, πάρα πολύ μεταδοτικός.

«Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος, στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες για προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Εκεί που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, σε μέρη που ο κόσμος συνωστίζεται ή σε οίκους ευγηρίας, είναι δυνατόν να υπάρξει υπερμετάδοση, εξήγησε ο κ. Κολλάρας.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024