Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Επεισοδιακή επέμβαση της αστυνομίας σε παράνομο πάρτι

Βρετανία: Επεισοδιακή επέμβαση της αστυνομίας σε παράνομο πάρτι

Αστυνομικοί, που έχουν ειδοποιηθεί από τους γείτονες, καταγράφουν τις κινήσεις στο εσωτερικό με θερμική κάμερα.

Τα κρούσματα ανυπακοής στα μέτρα πολλαπλασιάζονται σε Βρετανία και Ισπανία, ενώ στη Γερμανία η κυβέρνηση Μέρκελ ετοιμάζεται να παρατείνει το πρόγραμμα της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης.

Μάντσεστερ, βράδυ του περασμένου Σαββάτου… Εν μέσω κοροναϊού και τοπικού lockdown, περίπου 200 άτομα συνωστίζονται, χωρίς μάσκες, σε παράνομο πάρτι σε σπίτι…

Αστυνομικοί, που έχουν ειδοποιηθεί από τους γείτονες, καταγράφουν τις κινήσεις στο εσωτερικό με θερμική κάμερα.

Κατά την έφοδο, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση με αντικείμενα. Η 27χρονη ιδιοκτήτρια υποστήριξε ότι η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου, όταν στο σπίτι της άρχισαν να καταφθάνουν δεκάδες άτομα απρόσκλητα. Τα επιχειρήματά της δεν έπεισαν πάντως τους δικαστές, που της απαγόρευσαν να καλεί οποιονδήποτε στο σπίτι της για τους επόμενους τρεις μήνες. Επιπλέον, της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 100 λιρών.

Στην Ισπανία, κάτοικοι της Μαδρίτης περιμένουν στη σειρά για να κάνουν δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κοροναϊό. Παρ’ όλα αυτά, η προσέλευση είναι μειωμένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Από τους χίλιους κατοίκους μιας συνοικίας της ισπανικής πρωτεύουσας, που κλήθηκαν τη Δευτέρα με μήνυμα στο κινητό από τις Αρχές για να κάνουν δωρεάν το τεστ, προσήλθαν τελικά μόλις 100.

Αυτά, ενώ εδώ και δύο εβδομάδες, στην Ισπανία καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα κοροναϊού σε όλη την Ευρώπη.

Ουρές για τεστ και σε διαγνωστικά κέντρα στη Ρώμη. Ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Ιταλία από την Ισπανία, την Κροατία, την Ελλάδα και τη Μάλτα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο. Πολλοί ωστόσο καταγγέλλουν έλλειψη οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο μέσος όρος ηλικίας όσων βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχει μειωθεί τα 35 έτη.

Διπλασιασμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στη Γερμανία. Μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν επτά θάνατοι και πάνω από 1.500 νέες μολύνσεις. «Τηρείτε τους κανόνες για τον κοροναϊό ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν η οικονομία και τα σχολεία», προειδοποίησε τους συμπατριώτες της η καγκελάριος Μέρκελ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην οικονομία και στους δείκτες ανεργίας, η κυβέρνηση του Βερολίνου εξετάζει τώρα την επέκταση του προγράμματος επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης για άλλα δύο χρόνια.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024