Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικανοποίηση στη Γερμανία από την ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Ικανοποίηση στη Γερμανία από την ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Όπως σημειώνει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών ο ρυθμός ένταξης μεταναστών και προσφύγων αυξάνεται ικανοποιητικά.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα βρίσκεται η ένταξη προσφύγων και μεταναστών στο κοινωνικό σύνολο στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW), βάσει των μελετών για την επαγγελματική και σχολική κατάστασή τους.

Σύμφωνα με τις μελέτες αυτές, το 43% των προσφύγων βρήκε απασχόληση τρία χρόνια μετά την άφιξή του. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες. Ο κύριος λόγος είναι η φροντίδα των παιδιών.

Οι προσδοκίες τους όμως ικανοποιήθηκαν μόνον εν μέρει. Στην πρώτη έρευνα το 2016, τα δύο τρίτα υπέθεταν ότι θα βρουν δουλειά εντός δύο ετών. Ειδικότερα, οι γυναίκες και οι ψυχικά εξουθενωμένοι μετανάστες έπρεπε συνεπώς να λάβουν μεγαλύτερη υποστήριξη προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με το DIW.

Θετικές τάσεις υπάρχουν στο θέμα της ένταξης των παιδιών και των νέων. Περισσότεροι από τους μισούς φοιτούν σε σχολείο πλήρους απασχόλησης. Το DIW διαπιστώνει ότι η ταύτισή τους με το σχολείο είναι μάλιστα ακόμη πιο ισχυρή από ό,τι των υπόλοιπων παιδιών. Όσον αφορά τη γλώσσα, τα παιδιά έχουν κάνει μεγαλύτερες προόδους από τους γονείς τους: σχεδόν όλα μιλούν πλέον γερμανικά με τους φίλους τους.

Βάση για τα αποτελέσματα που παρουσίασε το DIW αποτέλεσαν αντιπροσωπευτικές, επαναλαμβανόμενες έρευνες για τους μετανάστες και πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους έφτασαν στη Γερμανία το 2015. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία των ετών 2016 έως και 2018.

Πηγή: DLF, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024