Μετά το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι όπου τελικά 6 ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους από τον κοροναϊό, αποκαλύφθηκε νέο περιστατικό, και πάλι σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, στον Εύοσμο, όπου έχουν εντοπιστεί 22 κρούσματα σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο ιός να εξαπλώθηκε από μια ηλικιωμένη που βγήκε εκτός της δομής για εξετάσεις

Μετά το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι όπου τελικά 6 ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους από τον κοροναϊό, αποκαλύφθηκε νέο περιστατικό, και πάλι σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, στον Εύοσμο, όπου έχουν εντοπιστεί 22 κρούσματα σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο ιός να εξαπλώθηκε από μια ηλικιωμένη που βγήκε εκτός της δομής για εξετάσεις.

Την ώρα που ένας ακόμη ηλικιωμένος, τρόφιμος του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, εξέπνευσε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ανεβάζοντας στους έξι τον αριθμό των νεκρών από κοροναϊό που συνδέονται με τη συγκεκριμένη δομή, σε έναν άλλον οίκο ευγηρίας, στον Εύοσμο αυτή τη φορά, σήμανε συναγερμός καθώς εντοπίστηκαν 22 κρούσματα.

Ο πατέρας Γεώργιος δείχνει στην κάμερα του MEGA και την Εύη Καλλίνη τους χώρους του οίκου ευγηρίας, όπου εντοπίστηκαν θετικοί 15 ηλικιωμένοι τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι.

Στις 14 Αυγούστου σήμανε συναγερμός στον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο, καθώς μια ηλικιωμένη που φιλοξενείται εκεί εμφάνισε πυρετό.

Ήδη έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κοροναϊό 15 από τους 45 συνολικά ηλικιωμένους που ζουν στη δομή και 7 από τους 25 εργαζόμενους. Ήδη οι θετικοί ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο και Παπανικολάου ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, έχει σημάνει συναγερμός και στελέχη του ΕΟΔΥ διενεργούν στους 30 τρόφιμους που παραμένουν στα δωμάτιά τους, το δεύτερο τεστ.

Μια από τις πληροφορίες, ότι τρόφιμος του οίκου ευγηρίας επισκέφτηκε ιδιωτικό κέντρο υγείας στη βόρεια Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις ρουτίνας, δεν επιβεβαιώνεται από τους υπεύθυνους του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον πατέρα Γεώργιο, οι εργαζόμενοι που έχουν διαγνωστεί αρνητικοί, θα μένουν τις επόμενες ημέρες στον ξενώνα του ιδρύματος ο οποίος απολυμάνθηκε, ενώ οι επτά θετικοί παραμένουν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr