Την έκδηλη ανησυχία των επιχειρηματιών του τουρισμού έχουν προκαλέσει τα νέα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού

Την έκδηλη ανησυχία των επιχειρηματιών του τουρισμού έχουν προκαλέσει τα νέα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν στοχοποιούμε κανέναν

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μάνος Κόνσολας, υφυπουργός Τουρισμού, απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι στοχοποίησε συγκεκριμένους προορισμούς, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είμαστε όλοι στοχοποιημένοι από τον ιό. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο».

Ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι γίνονται καθημερινές συσκέψεις με αρμόδια στελέχη, όπου επανεξετάζονται τα μέτρα ανάλογα και με την κατάσταση που επικρατεί.

Τα μέτρα τα αποφασίζουν οι ειδικοί

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί σε συγκεκριμένες περιοχές, ο κ. Κόνσολας σημείωσε ότι «τα μέτρα δεν τα αποφασίζει το υπουργείο Τουρισμού. Τα αποφασίζουν οι ειδικοί. Η πολιτική του υπουργείου είναι απόλυτα σύστοιχη με τις αποφάσεις των ειδικών και είμαστε συνακόλουθοι της όποια απόφασης του υπουργείου Υγείας».

Μέλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, είναι η στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρηματιών, και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Δύσκολη εξίσωση το άνοιγμα του τουρισμού

Ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού, τόνισε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη εξίσωση», ενώ από την στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα ήταν αναμενόμενη μια έξαρση κρουσμάτων.

«Και το 2021 θα είναι μια δύσκολη τουριστική περίοδος».

Μάλιστα, οι τουρίστες και τα έσοδα της βιομηχανίας, είναι σαφώς μειωμένα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Πρωταρχικός στόχος ωστόσο παραμένει ο περιορισμός της πανδημίας.

«Είμαστε σε συζήτηση με όλη την πολιτική ηγεσία να περιορίσουμε τον ιό. Η μόνη ασφάλεια είναι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα».

Το βλέμμα του υπουργείου Τουρισμού είναι στραμμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα που θα λάβει η χώρα από αυτό, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε τομείς όπως οι υποδομές, η τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων και η «πράσινη» τουριστική οικονομία.

«Δουλεύομε για την επόμενη μέρα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr