Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επιφυλακή για την επιστροφή των νέων στα αστικά κέντρα

Σε επιφυλακή για την επιστροφή των νέων στα αστικά κέντρα

Η μεγάλη αγωνία των ειδικών παραμένουν οι νέοι που επιστρέφουν από τα νησιά, έτσι στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκεται πλέον μόνιμο κλιμάκιο της περιφέρειας που πραγματοποιεί θερμομετρήσεις και τεστ.

Τα κλιμάκια του ιατρικού συλλόγου ετοιμάστηκαν, φόρεσαν ειδικές στολές, μάσκες προστασίας και γυαλιά προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε ταξιδιώτες που γυρνούσαν από τα νησιά.

Το πλοίο από τις Κυκλάδες έφτασε στο λιμάνι και οι εθελοντές της περιφέρειας έκαναν σε όλους τους επιβάτες θερμομετρήσεις, ενώ τους ενημέρωναν ότι μπορούν να κάνουν το τεστ του κοροναϊού δωρεάν.

Μέχρι και τις 24 Αυγούστου θα υπάρχει καθημερινά μόνιμο κλιμάκιο εθελοντών γιατρών στο λιμάνι του Πειραιά στις πύλες Ε1 και Ε7 που φτάνουν τα περισσότερα πλοία, κυρίως από νησιά με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Πονοκέφαλος η επιστροφή των νέων

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών είναι η επιστροφή των νέων στα αστικά κέντρα. Η πιθανή μετάδοση του ιού σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους είναι αυτό που τρομάζει τους ειδικούς.

Οι περισσότεροι πάντως φαίνεται πως έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και όπως λένε στην κάμερα του MEGA μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές θα αυτοπεριοριστούν και θα τηρήσουν πιστά τις οδηγίες.

Το βλέμμα των ειδικών στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα όπου και θα επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ιού στην χώρα μας.

Νέο «καμπανάκι» από τον ΠΟΥ

Το «καμπανάκι» χτυπά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που σήμερα είπε ότι οι κύριοι μεταδότες είναι οι 20άρηδες, 30άρηδες και 40άρηδες.

Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι περσότεροι εξ αυτών είναι ασυμπτωματικοί, ή έχουν ήπια συμπτώματα και νομίζουν ότι έχουν μια απλή ίωση, ενώ την ίδια ώρα οι ηλικιωμένοι προσέχουν πλέον περισσότερο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024