Τα κλιμάκια του ιατρικού συλλόγου ετοιμάστηκαν, φόρεσαν ειδικές στολές, μάσκες προστασίας και γυαλιά προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε ταξιδιώτες που γυρνούσαν από τα νησιά.

Το πλοίο από τις Κυκλάδες έφτασε στο λιμάνι και οι εθελοντές της περιφέρειας έκαναν σε όλους τους επιβάτες θερμομετρήσεις, ενώ τους ενημέρωναν ότι μπορούν να κάνουν το τεστ του κοροναϊού δωρεάν.

Μέχρι και τις 24 Αυγούστου θα υπάρχει καθημερινά μόνιμο κλιμάκιο εθελοντών γιατρών στο λιμάνι του Πειραιά στις πύλες Ε1 και Ε7 που φτάνουν τα περισσότερα πλοία, κυρίως από νησιά με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Πονοκέφαλος η επιστροφή των νέων

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών είναι η επιστροφή των νέων στα αστικά κέντρα. Η πιθανή μετάδοση του ιού σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους είναι αυτό που τρομάζει τους ειδικούς.

Οι περισσότεροι πάντως φαίνεται πως έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και όπως λένε στην κάμερα του MEGA μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές θα αυτοπεριοριστούν και θα τηρήσουν πιστά τις οδηγίες.

Το βλέμμα των ειδικών στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα όπου και θα επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ιού στην χώρα μας.

Νέο «καμπανάκι» από τον ΠΟΥ

Το «καμπανάκι» χτυπά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που σήμερα είπε ότι οι κύριοι μεταδότες είναι οι 20άρηδες, 30άρηδες και 40άρηδες.

Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι περσότεροι εξ αυτών είναι ασυμπτωματικοί, ή έχουν ήπια συμπτώματα και νομίζουν ότι έχουν μια απλή ίωση, ενώ την ίδια ώρα οι ηλικιωμένοι προσέχουν πλέον περισσότερο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο