Από τα μεσάνυχτα σε εφαρμογή τα μέτρα και στην Αττική. Στην πρωτεύουσα επικρατεί πλέον έντονος φόβος στους πολίτες που κυκλοφορούν με μάσκες ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, παρά το ότι ακόμη τουλάχιστον δεν είναι υποχρεωτικό. Ειδικά συνεργεία μάλιστα έχουν αρχίσει ήδη τις απολυμάνσεις σε κεντρικά σημεία.

Στο κόκκινο η Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω των αυξανομένων κρουσμάτων του Covid -19.

Σημειώνεται πως 732 κρούσματα έχουν καταγραφεί μόνο στην Αττική σε διάστημα 16 ημερών από την 1η του Αυγούστου μέχρι και τις 16. Η αυξητική τάση των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στους πολίτες που έχουν αρχίσει να τηρούν με ευλάβεια, όπως λένε, τις υποδείξεις των ειδικών.

Στο Σύνταγμα από το πρωί γίνονται απολυμάνσεις στα σημεία που υπάρχει έντονος συνωστισμός. Κάτι που θα περίμενε κανείς να έχει ξεκινήσει καθημερινά εδώ και καιρό.

Απολυμάνσεις θα γίνονται στους προαύλιους χώρους νοσοκομείων, σε πεζοδρόμους, κεντρικές πλατείες, ενώ στην πλατεία Συντάγματος θα γίνεται απολύμανση δυο φορές την ημέρα.

Κάποιοι που γύρισαν από διακοπές σήμερα στην Αθήνα κυκλοφορούν με μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους ενώ κάποιοι άλλοι πήγαν τον Ιούλιο διακοπές για να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θεωρείται από τους ειδικούς κρίσιμο καθώς όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στην Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα από τις διακοπές τους. Το επιδημιολογικό φορτίο αναμένεται να κρίνει πότε και εάν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Γεμάτα καφέ και εστιατόρια – Κλείνουν τα μεσάνυχτα

Σε άβολη θέση φέρνει πολίτες και επιχειρηματίες το κλείσιμο της διασκέδασης από τις 12 τα μεσάνυχτα το βράδυ της Δευτέρας.

Οι πολίτες από τη μεριά τους θέλουν να διασκεδάσουν, ενώ οι επιχειρηματίες θεωρούν το μέτρο οριζόντια τιμωρία, και υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι, και να τιμωρούνται μόνο όσοι δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Θεσσαλονίκη: 8 αστυνομικοί θετικοί στον κοροναϊό

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί στην αστυνομική κοινότητα της Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό 8 κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπηρεσίες που υπάγονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τα 7 από αυτά αφορούν αστυνομικούς που βρίσκονταν στην υπηρεσία όταν νόσησαν ενώ το ένα σε αστυνομικό που βρισκόταν στις καλοκαιρινές του διακοπές.

Σε καραντίνα έχουν μπει ακόμη 51 ένστολοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο