Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να ασχολούμαστε με τα σοβαρά ζητήματα και όχι με πράγματα χωρίς σημασία

Να ασχολούμαστε με τα σοβαρά ζητήματα και όχι με πράγματα χωρίς σημασία

Η δημόσια σφαίρα, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυριαρχείται από την επικέντρωση σε πράγματα χωρίς σημασίας

Αυτό το σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου τρία ήταν τα θέματα που κυρίως απασχόλησαν τη δημόσια σφαίρα, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ένα δευτερόλεπτο κατέβασε τη μάσκα της προσκυνώντας μια εικόνα της Παναγίας στην Αγιάσο της Λέσβου.

Ότι ο πρωθυπουργός παρακολούθησε λειτουργία, ανήμερα της Παναγίας, φορώντας μάσκα, όπως και οι άλλοι πιστοί, αλλά στο ναό πραγματοποιήθηκε, όπως σε όλους τους ναούς, Θεία Κοινωνία, με τον τρόπο που γίνεται σε όλους τους ναούς.

Ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα μήνυμα για το Δεκαπενταύγουστο, που επαναλάμβανε τρόπους και εκφράσεις με τις οποίες παραδοσιακά αναφερόμαστε στην Παναγία.

Για αυτές τις πράξεις, η μεν Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κατηγορήθηκε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή δήθεν δεν τήρησε τα μέτρα προστασίας, ο πρωθυπουργός επειδή «υποτάχθηκε» στη θρησκοληψία που παραβιάζει τα μέτρα προστασίας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή «ξέχασε» τη θέση της Αριστεράς υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους.

Με συγχωρείτε, αλλά πρόκειται για βλακείες.

Για πράγματα που δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν καθόλου.

Που δεν θα έπρεπε να τα συζητάμε.

Και οι τρεις έκαναν αυτονόητα πράγματα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σεβάστηκε την εικόνα, χωρίς να παραβιάσει μέσα προστασίας, ο πρωθυπουργός τήρησε τα μέτρα προστασίας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε ως όφειλε στο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που τιμά την Παναγία.

Όμως, το πρόβλημα είναι ότι την ίδια στιγμή δεν συζητάμε πραγματικά σοβαρά πράγματα, που θα έπρεπε να μας απασχολούν και γύρω από τα οποία θα έπρεπε να υπάρχουν και πραγματικές αντιπαραθέσεις απόψεων.

Αντί για το ένα δευτερόλεπτο που κατέβασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη μάσκα, θα έπρεπε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να εκτιμούμε τα δεδομένα, να αποτιμούμε επιλογές και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια δύσβατη αλλά αναγκαία διαπραγμάτευση.

Αντί για το πώς έλαβε χώρα η Θεία Κοινωνία ενώπιον του πρωθυπουργού θα έπρεπε να συζητούσαμε για το εάν η κυβέρνηση έχει όντως λάβει όλα τα μέτρα ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει στην πανδημία και εάν έχει σχεδιασμό για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Και να της κάνουμε όλη την κριτική που χρειάζεται.

Και αντί να σχολιάζουμε ένα εορταστικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, θα έπρεπε να συζητάμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση και γιατί δεν μπορεί να αντιπροτείνει μια πραγματικά αριστερή πολιτική.

Και υπάρχουν και πλήθος άλλα σοβαρά ζητήματα να συζητήσουμε.

Από την οικονομία, μέχρι το περιβάλλον και το προσφυγικό.

Αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με πράγματα που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024