Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για τον κοροναϊό: Φοβούνται μη γίνουμε Μπέργκαμο

Συναγερμός για τον κοροναϊό: Φοβούνται μη γίνουμε Μπέργκαμο

Σήμα κινδύνου από τους ειδικούς μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων και την εμφάνιση εστιών υπερμετάδοσης που απειλούν τις πιο ευάλωτες ομάδες

Η εβδομάδα που μας πέρασε σκιαγράφησε μια κορωνο-κατάσταση που τείνει να λάβει πρωτόγνωρα δραματικές διαστάσεις για τη χώρα. Την περασμένη Τετάρτη κατεγράφη «εθνικό ρεκόρ» επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας – 262 μέσα σε μία ημέρα, ενώ την Πέμπτη ακολούθησαν άλλα 204 και πέντε θάνατοι.

Παράλληλα αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι εστίες υπερμετάδοσης του ιού μπορούν να δημιουργηθούν πολύ εύκολα λόγω της χαλαρότητας των νέων θέτοντας σε κίνδυνο τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού: χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι που μετρά δεκάδες κρούσματα σε ηλικιωμένους και δύο θανάτους (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές την περασμένη Πέμπτη) εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, ενός πάρτι στη Χαλκιδική στο οποίο συμμετείχε μαζί με άλλα 2.000 άτομα (!) κάποιος φίλος εργαζομένου σε αυτό.

Και ενώ τα μέτρα από την πολιτεία εντείνονται για να ανακοπεί η προέλαση του ιού με ένα από τα κυριότερα να αφορά το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ τα μεσάνυχτα, ο συγχρωτισμός μεταφέρθηκε από τα μπαρ στις… πλατείες και τις παραλίες για μεταμεσονύχτια διασκέδαση.

«Μπροστάρηδες» στη μη τήρηση μέτρων οι νέοι που συνεχίζουν να αψηφούν τον ιογενή κίνδυνο παρότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων με COVID-19 στη χώρα μας συνεχώς μειώνεται και ένα στα 10 νεαρά κρούσματα κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά – είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από μερικές ημέρες διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μια 27χρονη ειδικευόμενη χειρουργός (ευτυχώς την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η νεαρή αποσωληνώθηκε).

Μπροστά σε αυτή την εικόνα η ανησυχία είναι μεγάλη, με στελέχη του υπουργείου Υγείας να επισημαίνουν ότι «κάνουμε αγώνα με το άνοιγμα νέων κλινών, τις προσλήψεις προσωπικού και την πρόληψη να προλάβουμε. Εάν φτάσουμε σε υψηλό αριθμό κρουσμάτων, η κατάσταση θα είναι δύσκολα διαχειρίσημη».

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024