Το νέο μέτρο που επέβαλε η πολιτεία στα μαγαζιά της εστίασης σχολίασε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος ένωσης εστιατορίων Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης.

«Θα αναγκαζόμαστε μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο να λέμε στους πελάτες μας να αποχωρήσουν από τις 23:30 ώστε να είμαστε ακριβείς στην ώρα που πρέπει να κλείσει το κατάστημα», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση πρέπει να μας στηρίξει. Δυστυχώς φοβόμαστε ότι και για το 2021 τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Θα πρέπει να σχεδιάσουμε τι θα γίνει του χρόνου», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τον τρόπο που θα μπορούσε η κυβέρνηση να στηρίξει τους πληγέντες κλάδους, ο κ. Δαβερώνης, αναφέρθηκε στη «λογική των επιχορηγήσεων που είναι από την πρώτη στιγμή αίτημά μας. Τα δάνεια δεν είναι λύση».

Αντιμέτωποι με λουκέτα και ανεργία οι επιχειρηματίες της εστίασης

«Θέλαμε να δουλέψουμε φέτος το καλοκαιρί, το κέντρο της Αθήνας έχει καταρρεύσει. Ήδη κλείνουν μαγαζιά. Δεν αντέχει ο κόσμος. Τα έξοδα τρέχουν.

Η λύση των επιχορηγήσεων και η μικρή φορολόγηση στις επιχειρήσεις θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε», σημείωσε για την επικρατούσα κατάσταση.

«Να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να βρούμε μια λύση με το θέμα των ενοικίων. Η εστίαση έδειξε υπευθυνότητα από την πρώτη στιγμή. Είμαστε παράπλευρη απώλεια στο μέτρο που έχει ληφθεί, καθώς υπήρχε θέμα με τα μαγαζιά που λειτουργούσαν τη νύχτα και οι πελάτες ήταν σε μεγάλο βαθμό όρθιοι».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο