Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αμερικανοί συνεχίζουν να επισκέπτονται τα πορνεία του Μεξικού εν μέσω πανδημίας

Κοροναϊός : Αμερικανοί συνεχίζουν να επισκέπτονται τα πορνεία του Μεξικού εν μέσω πανδημίας

Οι εργαζόμενες καλούνται να απαντήσουν σε ένα αδιανόητο δίλημμα: Θα κολλήσουν κοροναϊό ή θα πεθάνουν από την πείνα;

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς… αλλά πεινάμε. Βγαίνουμε έξω, βγάζουμε χρήματα… όμως θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας. Αυτό το άλυτο δίλημμα καλούνται να αντιμετωπίσουν αμέτρητοι πολίτες στο Μεξικό.

Και αν η επιλογή είναι δύσκολη για εκείνους που εργάζονται στις πωλήσεις ή ως οδηγοί ταξί, γίνεται αδύνατη για τις εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ.

«Φοβάμαι τρομερά για την υγεία μου», λέει στο CNN η Αλεχάντρα, σεξεργάτρια από την Τιχουάνα που ζήτησε το επώνυμό της να διατηρηθεί μυστικό. «Δεν ξέρω αν το άτομο που με επισκέπτεται έχει τον ιό ή όχι».

Μια πόλη στα σύνορα

Η Τιχουάνα, με τη διάσημη «ροζ» συνοικία του Μεξικού που αποκαλείται «Zona Notre» βρίσκεται σχεδόν δίπλα στα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ. Η Κάγιε Κοαχουίλα, το πιο πολυσύχναστο σημείο της περιοχής, συνήθως γεμίζει από φρενήρη δράση και φώτα νέον.

Γυναίκες με κοντά φορέματα και τα ψηλότερα τακούνια που θα μπορούσαν να βρουν στέκονται στο πεζοδρόμιο, καλώντας ομάδες ανδρών να περάσουν τον χρόνο τους μαζί τους – φυσικά επί πληρωμή. Τεράστια strip club, ορισμένα στο πλάι ξενοδοχείων, λειτουργούν στην πράξη ως πορνεία.

Πολλά προορίζονται συγκεκριμένα για τους χιλιάδες Αμερικανούς που διασχίζουν τα σύνορα κάθε μήνα από την Καλιφόρνια, αναζητώντας διασκέδαση που θεωρείται παράνομη στην πατρίδα τους – με εξαίρεση ίσως ορισμένες κομητείες της Νεβάδα, όπου η σεξεργασία είναι νόμιμη.

Όλα είναι νόμιμα εδώ – ή τουλάχιστον ήταν, μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας.

Κλείσιμο

Το Μεξικό έκλεισε την οικονομία του στα τέλη Μαρτίου. Κάθε επιχείρηση που δεν θεωρήθηκε απαραίτητη, αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά. Το ίδιο ισχύει και για την πολιτεία στην οποία ανήκει η Τιχουάα.

Αυτό σήμαινε ότι όλα τα strip club, τα μπαρ, τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής, ακόμη και οι σεξεργάτριες που εργάζονταν στο πεζοδρόμιο αναγκάστηκαν να σταματήσουν να δουλεύουν. Οι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ.

Τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό έχουν επίσης κλείσει για κάθε ταξιδιώτη που δεν έχει να προβάλει σοβαρή αιτία για τη μετακίνησή του.

Όμως ανταποκριτές του CNN αναφέρουν ότι επισκεπτόμενοι την Τιχουάνα, διαπίστωσαν ότι η βιομηχανία του σεξ μπορεί να έχει παρακμάσει, όμως σίγουρα δεν έχει κλείσει ολοσχερώς: Απλώς πλέον όλα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες.

Άλλοι ακολουθούν τους κανόνες, άλλοι όχι

Υπάρχει κάτι παράξενο στο να βρίσκεσαι σε ένα άδειο strip club με τα φώτα του αναμμένα. Εκεί συνάντησαν οι ρεπόρτερ του CNN τον Ρομπέρτο Τόρες, ιδιοκτήτη του El Zorro Men’s Club.

«Δεν νομίζω ότι είναι ασφαλές να ανοίξουμε ακόμη», δήλωσε ο Τόρες. «Επομένως δεν θα θέσω τον εαυτό μου ή τους υπαλλήλους μου σε κίνδυνο».

Αναγκάστηκε να απολύσει όλες τις γυναίκες εργαζόμενες. Λέει ότι οι περισσότερες πήγαν στο σπίτι τους – έχει όμως τις υποψίες του για το πού μπορεί να κατέληξαν εκείνες που δεν το έκαναν.

Θα ήταν παράνομο να ανοίξει την επιχείρησή του. Όμως είναι προφανές ότι άλλοι ιδιοκτήτες μπαρ στην Τιχουάνα δεν ενδιαφέρονται για αυτό. «Οι άνθρωποι ανοίγουν, ορισμένα μέρη λειτουργούν, ορισμένα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά», λέει ο Τόρες.

Ρισκάρουν τη ζωή τους

Σχεδόν 8.000 εργαζόμενες είναι καταγεγραμμένες από την κυβέρνηση. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες – αν όχι χιλιάδες – ακόμη.

Αρκετές έχουν εγκαταλείψει την πόλη ή σταμάτησαν να εργάζονται, σύμφωνα με δηλώσεις της τοπικής αστυνομίας στο CNN, όμως υπάρχουν και εκείνες που έμειναν, για να καλύψουν τη ζήτηση που εξακολουθεί να υπάρχει.

Αν και τα σύνορα είναι επισήμως κλειστά, γίνονται εξαιρέσεις για τα άτομα με διπλή υπηκοότητα, και ελάχιστα αυτοκίνητα ελέγχονται από τους Μεξικανούς συνοριοφύλακες, Έτσι, είναι σχετικά εύκολο να πραγματοποιήσει κανείς αυτό το σύντομο ταξίδι.

Και ορισμένοι Αμερικανοί εξακολουθούν να πηγαίνουν στο Μεξικό για να κάνουν σεξ.

Συναντούν άτομα σαν την Αλεχάντρα, η οποία εργάζεται κοντά σε μια δομή προσφύγων της πόλης.

Δέχτηκε επιφυλακτικά να μιλήσει με το CNN.

«Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για εμένα αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Αλεχάντρα που εργάζεται αρκετά χρόνια στη βιομηχανία του σεξ. Πλέον προσεγγίζει το τέλος της δεκαετίας των 20. «Φοβάμαι διαρκώς, κάθε μέρα».

Λέει ότι η πανδημία την έχει βλάψει με δύο τρόπους: Από τη μία βλέπει τους πελάτες της να μειώνονται, και από την άλλη τα ρίσκα της ήδη επικίνδυνης δουλειάς της αυξάνονται τρομερά.

«Δεν έχω ιδέα τι πρόκειται να συμβεί ή αν πρόκειται να κολλήσω», λέει, ενώ κουνιέται νευρικά πάνω στην καρέκλα της.

Έχει προσπαθήσει να αυξήσει τους κανόνες υγιεινής. Οι πελάτες της πλέον υποχρεώνονται να κάνουν μπάνιο και να πλύνουν τα χέρια τους πριν την επαφή. Έχει ορίσει κανόνα που απαγορεύει τα φιλιά και χρησιμοποιεί αντισηπτικό κατά τη διάρκεια της πράξης.

Όμως πρόκειται για σεξ. Η σωματική επαφή είναι αναπόφευκτη. Η Αλεχάντρα το γνωρίζει αυτό, όμως όπως λέει δεν έχει άλλη επιλογή. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να βγάλει τα προς το ζην για τον εαυτό της και την εξάχρονη κόρη της, είναι μέσα από τη δουλειά της.

«Αν δεν δουλέψω, δεν θα φάμε», εξηγεί. «Τι θα κάνω αύριο αν καταλήξω να αρρωσταίνω; Όμως εξακολουθώ να είμαι υποχρεωμένη να δουλέψω, παρά το γεγονός ότι δεν το θέλω».

Άλλη μια σεξεργάτρια που μίλησε στο CNN, με το ψευδώνυμο Αντάννα, λέει ότι ο μόνος λόγος που έχει το περιθώριο να μην εργάζεται, είναι το ότι δύο Αμερικανοί πελάτες της της στέλνουν κάποια χρήματα κάθε μήνα.

«Χωρίς εκείνους δεν ξέρω τι θα έκανα», λέει, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και έτσι δυσκολεύεται να προσφέρει επαρκές φαγητό στην πεντάχρονη κόρη της.

Αν η κυβέρνηση επιτρέψει στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν, η Αντάννα σκοπεύει να πιάσει αμέσως δουλειά.

Η Ζακλίν Αγουιλάρ, 34 ετών, μια τρανς σεξεργάτρια από την Ενσενάντα, δήλωσε τηλεφωνικά στο CNN ότι αναγκάστηκε να αρχίσει να δουλεύει και πάλι, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδά της.

Εργάζεται στη βιομηχανία του σεξ από τα 13 της, και οι καθημερινοί φόβοι της έχουν αλλάξει από το ξέσπασμα της πανδημίας στο Μεξικό και έπειτα.

«Πριν από αυτό, φοβόμουν τη βία, ότι ένας πελάτης θα με σκοτώσει ή θα με χτυπήσει. Τώρα φοβάμαι την πανδημία, το ενδεχόμενο να κολλήσω και να μην μπορώ να δουλέψω. Τι θα τρώω μετά;»

Η κυβέρνηση κρατά στοιχεία για τους εργαζόμενους σε διάφορες βιομηχανίες που έχουν κολλήσει τον ιό. Δεν ισχύει το ίδιο και για τις σεξεργάτριες.

Η Αγκουιλάρ, η οποία είναι και ιδρύτρια ενός οργανισμού που υποστηρίζει τις τρανς γυναίκες και τις γυναίκες στη βιομηχανία του σεξ, αναφέρει ότι γνωρίζει τουλάχιστον τρεις συναδέλφους της που είχαν συμπτώματα του ιού, αλλά δεν εξετάστηκαν. Αντί για αυτό, αυτοαπομονώθηκαν στο σπίτι τους.

«Νιώθω απολύτως ασφαλής»

Περπατώντας τη νύχτα στην Τιχουάνα με τη συνοδεία αστυνομικών, οι ρεπόρτερ του CNN αρχικά αντίκρισαν κλειστές πόρτες.

Όμως μια δεύτερη ματιά δημιουργεί υποψίες:Τα μεγάλα strip club δείχνουν κλειστά, όμως οι πορτιέρηδες είναι στις θέσεις τους. Τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής δείχνουν κλειστά, όμως μπροστά τους στέκονται γυναίκες που καλούν ανθρώπους στο εσωτερικό τους.

«Εξακολουθούν να δουλεύουν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας. «Απλώς το κάνουν πίσω από κλειστές πόρτες».

Αυτό επιβεβαιώθηκε γρήγορα και από την παρουσία Αμερικανών. Ένας εξ αυτών στεκόταν έξω από ένα ξενοδοχείο, όπου διέμενε για μερικές ημέρες, πληρώνοντας αρκετές διαφορετικές γυναίκες.

«Πολλοί Αμερικανοί είναι εδώ», δήλωσε ο άνδρας, που φαινόταν να κοντεύει τα 60 και ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Διασχίζουν τα σύνορα περπατώντας, έρχονται εδώ και κάνουν ό,τι είναι να κάνουν».

Δήλωσε ότι φροντίζει για την ασφάλειά του, καθαρίζοντας το δωμάτιο του ξενοδοχείου του με αντιβακτηριακά μαντηλάκια και τρώγοντας σε εξωτερικούς χώρους. Όλα είναι πολύ ασφαλή, εκτός από το σεξ με αγνώστους, το οποίο όμως, όπως λέει, δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε για εκείνον ούτε για άλλους Αμερικανούς.

«Πιστεύω ότι γνωρίζω αρκετά πράγματα για το όλο θέμα», δήλωσε. Όταν του ειπώθηκε ότι οι επιστήμονες θα διαφωνούσαν μαζί του, περιορίστηκε να πει ότι «νιώθει απολύτως ασφαλής».

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024