Παναγιά μου μια Μπάγερν, 8-2 την Μπαρτσελόνα
Μια Μπάγερν από άλλο πλανήτη σκόρπισε την τραγική Μπαρτσελόνα με 8-2 έχοντας ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ και έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League
Τι να πεις μετά από ένα τέτοιο ματς! ΑΠΙΘΑΝΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΑΠΑΙΧΤΗ Μπάγερν, ταπείνωσε τη χειρότερη Μπαρτσελόνα των πολλών τελευταίων δεκαετιών με το εκκωφαντικό, ασύλληπτο 8-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα παίξει με το νικητή του Σίτι – Λιόν. ΟΚΤΩ – ΔΥΟ! Και ήταν και λίγα.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν όσα είδαμε στο ματς του Ντα Λουζ που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Όσο για το ματς, από που να αρχίσεις; Η άμυνα της Μπαρτσελόνα ήταν μια τραγωδία. Κάθε κατεβασιά των Βαυαρών μύριζε γκολ, από το πρώτο λεπτό. Αν και η Μπαρτσελόνα απείλησε πρώτη στο 3′, με τον Μπόατενγκ να σώζει προ του Σουάρες, η Μπάγερν «χτύπησε» στην κόντρα και έκανε το 1-0 με τον Μίλερ (πρώτος Γερμανός σε συμμετοχές με 113 στο Champions League) από μαγική συνεργασία με τον Λεβαντόφσκι. Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε τέσσερα λεπτά μετά με αυτογκόλ του Αλάμπα από γύρισμα του Άλμπα, είχε διπλή ευκαιρία με Σουάρες και Μέσι (δοκάρι) στη συνέχεια για την ανατροπή κι κάπου εκεί, άρχισε το πάρτι.
Ο Πέρισιτς στο 22′ από λάθος του Ρομπέρτο, ο Γκνάμπρι στο 28΄ και ο Μίλερ στο 31′ έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1 για την Μπάγερν που κάθε φορά που πίεζε την αστεία άμυνα της Μπαρτσελόνα, άγγιζε το γκολ.
Στο 57′ ο Σουάρες έκανε ένα μεγάλο λάθος. Με όμορφη ατομική ενέργεια σκόραρε για το 2-4 και θύμωσε την Μπάγερν που άρχισε να σφυροκοπά και πάλι. Ο Κίμιχ στο 63′ από μαγική προσπάθεια του Ντέιβις έκανε το 5-2, ο Λεβαντόφσκι με κοντινή κεφαλιά το 6-2 για να έρθουν στο φινάλε ακόμη δύο γκολ, από έναν παίκτη που ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Ο Κουτίνιο που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, πέτυχε δύο γκολ, δεν πανηγύρισε κανένα κι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο ανεπανάληπτο 8-2 για την Μπάγερν.
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Άλμπα, Πικέ, Λενγκλέ, Μπούσκετς (70’ Φάτι), Σέρχι Ρομπέρτο (46’ Γκριεζμάν), Βιδάλ, Μέσι, Ντε Γιονγκ, Σουάρες
Μπάγερν: Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Ντέιβις (84’ Τολισό), Μπόατενγκ (76’ Ζίλε), Γκορέτσκα (84’ Ερνμαντές), Πέρισιτς (67’Κομάν), Τιάγκο, Γκνάμπρι (75’ Κοουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442