Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαθεοδώρου: «Θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί φέτος»

Παπαθεοδώρου: «Θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί φέτος»

Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε ότι η Ένωση τρέφεται από τους τίτλους και θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στις επιτυχίες

Μία διαφορετική ΑΕΚ αναμένεται να δούμε την επόμενη σεζόν, με την Ένωση να έχει αποκτήσει πάρα πολλούς βετεράνους και τον Ηλία Παπαθεοδώρου να στηρίζει πολλά στην εμπειρία τους.

Ο προπονητής  των κιτρινόμαυρων, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ υποστήριξε ότι η ομάδα τρέφεται για τίτλους, ενώ παράλληλα τόνισε και φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστική.

Aναλυτικά:

Αρχικά ανέφερε: «Και εμείς επηρεαστήκαμε όπως και η ανθρωπότητα. Διακόψαμε τις υποχρεώσεις μας. Προσπαθήσαμε τον Ιούνιο να μαζέψουμε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ μας κάνοντας κάποιες μεταβατικές προπονήσεις και από τη Δευτέρα αρχίσαμε την προετοιμασία. Έχουμε σχεδόν οριστικοποιήσει το ρόστερ μένει μία προσθήκη και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Η ομάδα ήταν χωρίς υποχρεώσεις για 6 μήνες. Έχουμε αισιοδοξία και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η χρονιά».

Για το Final 8: «Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης, διαμόρφωσης ρόστερ και ξεκινήματος της χρονιάς. Το διάστημα που θα διεξαχθεί είναι ένα διάστημα που οι ομάδες μοντάρονται, προσπαθούν να βρουν χημεία και ρόλους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Είναι ένας τίτλος, μια ευκαιρία για διάκριση. Μείναμε στη μέση από πέρυσι. Είναι διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης της έναρξης της σεζόν. Δεν έχει ξανασυμβεί να διεκδικείς έναν τίτλο τόσο νωρίς. Προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Για την προσαρμοστικότητα των ομάδων: «Και το ΝΒΑ είναι μια διοργάνωση που ο νικητής δεν θα παιχτεί σε 4 μέρες. Θα μπορέσεις να βρεις ρυθμό και να αναπτύξεις χημεία. Εμείς είμαστε μια διοργάνωση λίγων ημερών. Δεν επιτρέπονται λάθη. Αυτός που θα είναι στην καλύτερη κατάσταση θα έχει και το πάνω χέρι. Δεν υπάρχουν δεδομένα. Θα είναι σίγουρα ένα πολύ ανοιχτό τουρνουά, θα πρέπει να είσαι πνευματικά και σωματικά έτοιμος εκείνη την περίοδο».

Για την διεξαγωγή του Final 8 στην Αθήνα: «Δεν μπορώ να απαντήσω με σαφήνεια. Εμείς στο αγωνιστικό κομμάτι θέλουμε πολύ να παίξουμε. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της περσινής χρονιάς. Θέλουμε να παιχτεί το τουρνουά. Μακάρι να γίνει στην Αθήνα, μακάρι να γίνει με κόσμο. Είμαστε σε μια φάση που υπάρχει έξαρση του ιού στην Ελλάδα. Το σημαντικό για εμάς είναι να γίνουν τα παιχνίδια. Όσοι ασχολούνται με το υγειονομικό πρωτόκολλο θα έχουν τις απαντήσεις. Έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα τεστ και είναι αρνητικά. Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να δώσουμε στα παιδιά τις κατάλληλες συμβουλές».

Για τον κόμπο γκαρντ: «Έχουμε εντοπίσει κάποιους στόχους που είναι σημαντικοί για εμάς. Είμαστε σε διαδικασία προσέγγισης και ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να έχουμε νεότερα. Ο ΜακΦάντεν είναι στη λίστα μας είναι στους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Έχουμε και άλλες λύσεις στη λίστα. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε εξέλιξη».

Για την… επιμονή του σε έμπειρους παίκτες: «Το σκεπτικό που έχουμε στην ΑΕΚ είναι το εξής: Η ομάδα θέλει να προετοιμαστεί για να διεκδικήσει επιτυχίες. Τρέφεται από επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια επί Αγγελόπουλου πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει κίνητρο και δίψα για τίτλους. Να είναι καλοί αθλητές και να έχουν την ίδια δίψα για εμάς. Οι παίκτες που έχουμε έχουν την ίδια δίψα για επιτυχίες και με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε και νέους παίκτες όπως ο Ρογκαβόπουλος, υπάρχουν παιδιά όπως ο Χρυσικόπουλος, ο Γκίκας, που έχουν την ίδια θέληση και όλο αυτό το μείγμα παικτών προσπαθούμε να το διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να διεκδικεί τίτλους. Πέρυσι πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας. Δεν βλέπω το λόγο να μην συνεχίσουμε με το ίδιο σκεπτικό. Έχουν περάσει μήνες από εκείνο τον τίτλο. Η ομάδα ήταν στην 2η θέση με σερί 15 νικών. Δεν έχουμε τον λόγο να μην συνεχίσουμε με το ίδιο σκεπτικό».

Για το αν μπορεί ένας νέος να πάρει τη θέση έμπειρων παικτών: «Για να πάρεις τη θέση ενός αθλητή με την ποιότητα του Λάνγκφορντ πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος. Ο κόσμος δεν μπορεί να ξέρει την καθημερινότητα του παίκτη. Ο Λάνγκφορντ δουλεύει πολύ σκληρά, προσέχει το σώμα του και γι αυτό συνεχίζει μαζί μας. Δεν υπάρχει αυτή η δεξαμενή παικτών που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Εμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε τέτοιους παίκτες. Έχουμε παίκτες που έδειξαν και πέρυσι ότι μπορούν να παίξουν στην ΑΕΚ και να κάνουν πρωταθλητισμό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε και μια βάση νέων παικτών. Η ΑΕΚ δεν είναο ομάδα που θα αναδείξει ταλέντα. Δεν είναι αυτό που μας ζητείται. Η ομάδα τρέφεται με τις νίκες, τους τίτλους και τις διακρίσεις».

Για τον Ρογκαβόπουλο: «Σκέφτομαι να τον διαχειριστώ ανάλογα με τυο πώς θα προπονείται και πώς θα παίζει. Φέτος αρχίζει από μια άλλη αφετηρία. Παίκτες όπως ο Ζήσης και ο Λάνγκφορντ αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι αξίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Ρογκαβόπουλος. Ο Μωραϊτης θα κάνει κανονικά προετοιμασία μαζί μας και τον έχουμε κανονικά».

Για το γιατί δεν κοιτάζει ψηλό: «Έχουμε δύο ξένους παίκτες στο 5 (Σλότερ και Μορέιρα) και τον Γόντικα. Έχουμε 2 παίκτες στη θέση 4 τους Χρυσικόπουλο και Ματσιούλις. Θα ήταν μια… υπερβολή να έχουμε έναν ακόμα παίκτη. Ίσως στα χαρτιά να χρειαζόταν έναν ακόμα παίκτη, αλλά πιο κομβικό θα ήταν ένας παίκτης στα γκαρντ. Εκεί κρίνονται τα παιχνίδια».

Για τον Ντούσαν Σάκοτα: «Ο Σάκοτα είναι ένας αθλητής που 5 χρόνια έχει συμβάλλει στην ανοδική πορεία της ΑΕΚ. Ήταν ο παίκτης με την μεγαλύτερη επιρροή στην πορεία της ΑΕΚ. Πέρυσι ακολούθησε έναν άλλο δρόμο. Παραμένει ένας καλός Έλληνας παίκτης. Επαναλαμβάνω ότι δεν χωράνε όλοι οι καλοί παίκτες σε μία ομάδα. Το θέμα είναι λεπτό γιατί ο Ντούσαν συμβολίζει πολλά πράγματα και θα το χειριστούμε αναλόγως».

Για το αν η ΑΕΚ έχει εφάμιλλο ρόστερ με τον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορώ να δώσω μια ξεκάθαρη και αντικειμενική απάντηση. Πολύς κόσμος στην Ελλάδα ασχολείται και αγαπάει το μπάσκετ, άρα έχει και άποψη. Εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε. Κάθε χρόνο θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα και να πλησιάζουμε στην κορυφή. Έχουμε σαν κρυφό στόχο να πλησιάσουμε στην κορυφή. Συζητάμε για 2 κλαμπ που επί δεκαετίες έχουν δημιουργήσει αξιόλογα σύνολα, με υπόβαθρο και καλύτερες δομές. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Το πρωτάθλημα θα διαμορφωθεί με καινούργιες και πολύ διαφορετικές συνθήκες. Κανένας δεν πρέπει να υποτιμάει ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Θεωρώ πως θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί φέτος».

Για το γεγονός πως οι μεν παίκτες της ΑΕΚ αγωνίζονται στο BCL, οι δε του Παναθηναϊκού στην Euroleague: «Σημασία έχει τι είσαι τώρα, όχι τι ήσουν. Ακόμα και τώρα η διαφορά στο μπάτζετ, που παίζει ρόλο, είναι μεγάλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι με βάση το μπάτζετ βγαίνει η βαθμολογία. Εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε και πατάμε γερά στα πόδια μας. Αυτό κάποια στιγμή θα φέρει ισορροπία».

Για το τι θα ήθελε για τη νέα σεζόν: «Θέλω να έχει την ίδια λειτουργία και χημεία που είχε πέρυσι στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, που διακόπηκε απότομα. Οι στόχοι είναι μπροστά μας. Έχουμε να διεκδικήσουμε πράγματα. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε μεγαλύτερη πίεση από αυτή που έχουμε. Είμαστε στην αρχή, έχουμε αρχίσει 2 μέρες προπονήσεων. Να δούμε πώς θα φτιάξουμε τη χημεία μας, να έχουμε υγεία και θα δούμε στην πορεία».

Για τον Τολιόπουλο: «Είναι ακόμα στο ρόστερ της ομάδας μας κανονικά και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει απόφαση για τον Βασίλη. Πέρυσι έκανε καλή χρονιά, ήταν ουσιαστικός και σημαντικός. Θα μείνει στις τάξεις της ΑΕΚ σίγουρα, με οποιαδήποτε συνθήκη».

Για το γεγονός πως το μπάσκετ πάει όλο και περισσότερο στο τρίποντο: «Είναι ξεκάθαρο ότι το αθλητικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο. Οι παίκτες είναι πιο αθλητικοί και η τακτική των προπονητών είναι να προστατεύουν το καλάθι τους. Αυτό έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες και παίκτες που να εκτελούν από μακρινή απόσταση. Πρέπει να βρούμε και στην Ελλάδα παίκτες που να τα βάζουν. Κάθε λαός έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία και τη δική του κατασκευή. Εμείς ποτέ δεν ήμασταν οι σούπερ αθλητικοί, οι μεγάλες ομάδες μας στηρίχτηκαν στο μυαλό και στην τακτική. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, τη σχολή μας και να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να σουτάρουν καλύτερα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024