Εφιαλτικές προβλέψεις: Ο κοροναϊός αφήνει «βαθιές» πληγές στην αγορά εργασίας
Οι προβλέψεις εγχώριων και διεθνών φορέων για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν είναι εφιαλτικές. Ήδη, έχουν χαθεί 180.000 θέσεις κυρίως από τον κλάδο του εμπορίου και της εστίασης
Οι προβλέψεις εγχώριων και διεθνών φορέων για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν είναι εφιαλτικές. Ήδη, έχουν χαθεί 180.000 θέσεις κυρίως από τον κλάδο του εμπορίου και της εστίασης.
Οι «πληγές» που ανοίγει ο κοροναϊός στην αγορά εργασίας είναι μεγάλες, αφού, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Ιούνιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 187.500, ενώ στο σύνολο ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.
Σύμφωνα με στοιχεί του «ΕΡΓΑΝΗ» το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου χάθηκαν 170.500 θέσεις μισθωτής απασχόλησης.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι 205.000 άνεργοι εγκατέλειψαν την αναζήτηση εργασίας.
Εφιαλτικές προβλέψεις
Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις επίσημων και διεθνών φορέων για την ανεργία, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται διακύμανση της αύξησης της ανεργίας από 160.000 – 706.000 μέχρι το τέλος του έτους, με την κυβέρνηση να ψάχνει αναχώματα όπως η παράταση της αναστολής συμβάσεων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται ένα νέο πακέτο στήριξης.
Σημειώνεται ότι η ύφεση είναι ήδη στο 10% και συνεχίζει να ανεβαίνει.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.