«Πάγωσε» η αγορά της Θεσσαλονίκης με την ανακοίνωση των νέων μέτρων και της ματαίωσης της φετινής ΔΕΘ. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η ζημιές θα ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτές θα πρέπει να προστεθεί η μείωση του τζίρου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Υστέρα από 69 χρόνια συνεχούς παρουσίας η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης φέτος δε θα διεξαχθεί. Ο θεσμός είχε παύσει μόνο κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και του Εμφυλίου. Τώρα ματαιώνεται λόγω κορωνοϊού.

Η αγορά της Θεσσαλονίκης παρακολουθεί μουδιασμένη τις εξελίξεις.

Υπολογίζεται ότι από τη ματαίωση της ΔΕΘ θα καταγραφούν απώλειες 5 εκατ. ευρώ στον οργανισμό, ενώ η αγορά της πόλης θα χάσει περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι, 260.000 επισκέπτες είχαν περάσει τις πύλες της έκθεσης, όπου συμμετείχαν 1.600 εκθέτες, με τα ξενοδοχεία της πόλης να έχουν πληρότητα 90%.

«Λουκέτο» τα μεσάνυχτα

«Ρολά» όμως θα κατεβάσουν από τα μεσάνυχτα και τα καφε- μπαρ και τα εστιατόρια της πόλης. Το μέτρο του περιορισμένου ωραρίου θα είναι σε ισχύ έως τις 23 Αυγούστου.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι επισημαίνουν πως είναι ένα επιπλέον «χτύπημα» στον ήδη δοκιμαζόμενο κλάδο όμως δηλώνουν πως θα συμμορφωθούν.

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι Θεσσαλονικείς.

Πάντως πολλές επιχειρήσεις φαίνεται πως ήδη βρήκαν τη λύση και προσαρμόζουν το ωράριο λειτουργίας τους στα μέτρα. Χαρακτηριστική είναι περίπτωση μεγάλου νυχτερινού κέντρου με ζωντανή μουσική που από την Παρασκευή θα ανοίγει στις 19:00 το απόγευμα για να κλείνει τα μεσάνυχτα, την ώρα που άλλες εποχές θα άνοιγε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο