Έρχονται κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκές κυρώσεις προκειμένου να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη μεταφορά όπλων στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Λιβύη
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκές κυρώσεις προκειμένου να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη μεταφορά όπλων στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Λιβύη.
Οι τρεις χώρες συμφώνησαν σε έναν κατάλογο εταιριών και ατόμων που παρέχουν πλοία, αεροσκάφη και άλλη επιμελητεία για τη μεταφορά όπλων, παραβιάζοντας ένα εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών που έχει επιβληθεί από το 2011, δήλωσαν ευρωπαϊκές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Τρεις εταιρίες από την Τουρκία, την Ιορδανία και το Καζακστάν, καθώς και δύο άτομα από τη Λιβύη, εμπλέκονται, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Στα μέσα Ιουνίου, οι τρεις χώρες της ΕΕ προειδοποίησαν ότι είναι έτοιμες να εφαρμόσουν κυρώσεις σε βάρος όσων παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων.
«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε μια πιθανή χρήση κυρώσεων, αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις του εμπάργκο από ξηράς, θαλάσσης και αέρος», ανέφεραν οι ηγέτες των τριών χωρών σε κοινή δήλωσή τους στην οποία δεν κατονόμαζαν τις χώρες ούτε τις οντότητες που θα μπορούσαν να είναι στόχοι του μέτρου.
Η Γαλλία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Τουρκία ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων. Η ΕΕ προχώρησε πρόσφατα σε μια ναυτική αποστολή με την ονομασία Επιχείρηση Ειρήνη για την επιβολή των περιορισμών.
Η πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος από το 2011 μετά την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι και από τότε έχει γίνει πεδίο μάχης αντίπαλων δυνάμεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Μητέρα και τρία παιδιά επιβίωσαν επί 11 ημέρες στα ερείπια μετά τον καταστροφικό σεισμό
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442