Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Α. Αθανασόπουλος στο MEGA: Είναι σαφές πως αυτή τη φορά η Τουρκία δε θα σταματήσει εδώ

Α. Αθανασόπουλος στο MEGA: Είναι σαφές πως αυτή τη φορά η Τουρκία δε θα σταματήσει εδώ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», Άγγελος Αθανασόπουλος, για το σημείο που βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο και τη σοβαρότητα της κατάστασης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», Άγγελος Αθανασόπουλος, για το σημείο που βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το Oruc Reis βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι της καινούριας Νavtex και κινείται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνοδευόμενο από υποστηρικτικά και στρατιωτικά πολεμικά σκάφη.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, η ενέργεια αυτή ανεβάζει την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ αυτό που έχει μεγάλη σημασία και διαφέρει με την προηγούμενη Navtex είναι ότι το δυτικό του άκρο ακουμπάει ακριβώς στη γραμμή οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ με την αιγυπτιακή.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο είναι ένα μήνυμα από την πλευρά της Τουρκίας το οποίο δείχνει ότι μέχρι εκεί μπορούν να πάνε και όχι παραπέρα.

Για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, υποστήριξε πως ακολουθεί το ίδιο μοτίβο που ακολούθησε όταν υπεγράφη η ελληνοϊταλική συμφωνία, διότι αυτό εξυπηρετεί την τουρκική ρητορική. «Μειωμένη επήρεια, άρα μειωμένη επήρεια σε όλα τα νησιά, άρα μπορούμε να συνεχίσουμε», σχολίασε για την τουρκική πλευρά.

Είναι σαφές, υποστήριξε, πως αυτή τη φορά δε θα σταματήσουν όπως την προηγούμενη, ενώ το μήνυμα της Τουρκίας είναι ότι σε αυτή την περιοχή δεν μπορεί να αγνοηθεί. «Θέλει μέσω της έντασης να μας οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η ελληνική πλευρά έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024