Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσαρά : Δεύτερος αντιδήμαρχος με κοροναϊό - Κλείνει ο δήμος Φαιστού

Μεσαρά : Δεύτερος αντιδήμαρχος με κοροναϊό – Κλείνει ο δήμος Φαιστού

Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα ο δήμος Φαιστού, στον νομό Ηρακλείου, μετά τα νέα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα ο δήμος Φαιστού, στον νομό Ηρακλείου, μετά τα νέα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Και ηλικιωμένο ζευγάρι

Πρόκειται για ηλικιωμένο ζευγάρι που έφτασε πριν 20 ημέρες στο χωριό της Μεσαράς και βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, αλλά και ενός εκ των αντιδημάρχων του δήμου Φαιστού.

Μετά την ιχνηλάτιση των επαφών τους αλλά και τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί δημοτικοί παράγοντες, εντοπίστηκε και δεύτερος αντιδήμαρχος θετικός στον ιό.

Και οι δύο δημοτικοί παράγοντες παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με απόφαση του δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαφή ο δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μαζικά τεστ

Ο δήμαρχος έχει ήδη υποβληθεί σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, ενώ περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι μετέβησαν στα νοσοκομεία Βενιζέλειο και ΠAΓΝΗ του Ηρακλείου προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν και προς το παρών τονίζεται ότι δεν συντρέχει λόγος άμεσης ανησυχίας, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο δήμαρχος Φαιστού επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι’ επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα.

«Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» αναφέρει ο δήμαρχος και τονίζει:

«Γι’ αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Εχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε».

Στον δήμο Φαιστού ο ΕΟΔΥ

Στον δήμο Φαιστού πρόκειται να μεταβεί σήμερα Δευτέρα Κινητή Μονάδα Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ μετά από αίτημα του δημάρχου Φαιστού σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την κα Λένα Μπορμπουδάκη και τον τοπικό βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα εξετάσει όλες τις κοντινές επαφές των κρουσμάτων που δεν έχουν ως τώρα εξεταστεί, αλλά έχουν χαρτογραφηθεί, στις οποίες ενδέχεται να έχει μεταδοθεί ο ιός.

Χωριό σε καραντίνα…

Στο μεταξύ, όπως είχε αναφέρει το cretapost, αίτημα για να μπει σε καραντίνα χωριό της Μεσαράς, στο οποίο υπάρχει φόβος διασποράς του κοροναϊού, απέστειλε το Σάββατο, στην Πολιτική Προστασία ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε, προχωρώντας σε απολυμάνσεις σε όλο τον οικισμό και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο ιερέας του χωριού απολύμανε την εκκλησία», είπε ο κ. Νικολιδάκης.

Και πρόσθεσε πως ίσως θα έπρεπε να μπει το χωριό σε καραντίνα: «Δεν αρκεί μόνο η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ισως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα όλο το χωριό. Είναι κρίμα, τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει στη Μεσαρά να πηγαίνει στράφι και υπάρχει φόβος πως ο ιός μπορεί να ‘’χτυπήσει’’ την πεδιάδα».

Πηγή: cretapost.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024