Ανησυχία προκαλεί στη Θεσσαλονίκη ο εντοπισμός δύο αστυνομικών με κοροναϊό, οι οποίοι μάλιστα υπηρετούσαν σε θέσεις άμεσης επαφής με τους πολίτες.

Ανησυχία προκαλεί στη Θεσσαλονίκη ο εντοπισμός δύο αστυνομικών με κοροναϊό, οι οποίοι μάλιστα υπηρετούσαν σε θέσεις άμεσης επαφής με τους πολίτες.

Σε καραντίνα

Τα αποτελέσματα των τεστ έγιναν γνωστά χθες το πρωί και άμεσα οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε καραντίνα καθώς και εννέα συνάδελφοί τους που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών υπαλλήλων ζήτησε να γίνει έλεγχος από τον ΕΟΔΥ όλων των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτές τις δύο υπηρεσίες. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

«Ελεγχος όλων των υπηρετούντων»

«Ως αστυνομικοί που βρισκόμαστε καθημερινά στο δρόμο και ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες και είμαστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή των μέτρων θα περιμέναμε να υπάρχει κατά την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων σε αστυνομικές υπηρεσίες άμεση αντίδραση και έλεγχος όλων των υπηρετούντων σε αυτές. Αυτό θεωρούμε ότι θα ήταν το πρέπον ώστε να προστατευτούν όλοι οι αστυνομικοί, οι οικογένειές τους και οι πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θ. Τσαϊρίδης, μιλώντας στο thestival.

«Το να τίθεται σε καραντίνα το 1/3 του προσωπικού μιας υπηρεσίας εν μέσω θερινών αδειών προκαλεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνονται άμεσα οι έλεγχοι στο προσωπικό σε περίπτωση εμφάνισης θετικών κρουσμάτων για να παρέχουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας στους πολίτες» προσθέτει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr