Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Κοροναϊός : Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Τραγική είναι η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες που δείχνει ανυπεράσπιστη στην αντιμετώπιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Τραγική είναι η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες που δείχνει ανυπεράσπιστη στην αντιμετώπιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Βάσει της καταμέτρηση του Reuters άλλοι 1.318 θάνατοι που προέρχονται από τον κορονοϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες. με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 161.097.

Παράλληλα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 59.955 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 4,96 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Οι ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προέβλεψαν την Πέμπτη ότι σχεδόν τους 300.000 νεκρούς ενδέχεται να πλησιάζει ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου, τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να σωθούν ως και 70.000 ζωές εάν οι Αμερικανοί τηρούν τη σύσταση να φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Η πρόβλεψη αυτή του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου δημοσιοποιήθηκε την ώρα που μέλη της task force του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας προειδοποιούν πως μεγάλες πόλεις ενδέχεται να μετατραπούν σε νέες εστίες εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Το IHME καταγράφει ότι οι μολύνσεις μειώνονται σε πολιτείες που είχαν μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας, όπως η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, η Φλόριντα και το Τέξας, αλλά αντιθέτως αυξάνονται σε Κολοράντο, Άινταχο, Κεντάκι, Μισισιπή, Μιζούρι, Οχάιο, Οκλαχόμα, Όρεγκον και Βιρτζίνια. Το Τενεσί και η Βόρεια Καρολίνα κατέγραψαν χθες ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 (42 και 73, αντίστοιχα)

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024