Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βηρυτός : Προθεσμία τεσσάρων ημερών για την απόδοση ευθυνών

Βηρυτός : Προθεσμία τεσσάρων ημερών για την απόδοση ευθυνών

Η επιτροπή έρευνας που έχει συσταθεί για να εντοπιστούν οι άνθρωποι που ευθύνονται για την τραγωδία στο λιμάνι της Βηρυτού, θα πρέπει μέχρι την Κυριακή να έχουν παραδώσει το πόρισμά της.

Διορία μόλις τεσσάρων ημερών έδωσαν οι αρχές του Λιβάνου στην «επιτροπή έρευνας» προκειμένου να προσδιορίσει τις ευθύνες για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη.

«Από σήμερα το πρωί, έχει ληφθεί απόφαση να συσταθεί μια επιτροπή έρευνας, η οποία έχει τέσσερις ημέρες το πολύ προκειμένου να δώσει μια λεπτομερή έκθεση για τις ευθύνες. Πώς, ποιος, τι, πού; Θα υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις, είναι σοβαρό και το λαμβάνουμε σοβαρά», εξήγησε, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών, Σαρμπέλ Ουεχμπέ.

«Οι ύποπτοι αυτού του φρικτού εγκλήματος αμέλειας θα τιμωρηθούν από μια επιτροπή δικαστών», πρόσθεσε ο κ. Ουεχμπέ, την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης ζητούν τον κατ΄ οίκον περιορισμό των αξιωματούχων που ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση της μεγάλης ποσότητας νιτρικού αμμωνίου.

Υπενθυμίζεται πως οι εκρήξεις στη Βηρυτό προκάλεσαν τουλάχιστον 137 θανάτους και 5.000 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ενώ 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Η καταστροφή οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην αποθήκη όπου φυλασσόταν το νιτρικό αμμώνιο. «Είναι ένα ατύχημα (…) οι προκαταρκτικές αναφορές δείχνουν πως πρόκειται για κακή διαχείριση εκρηκτικών ουσιών. Είναι μια πολύ σοβαρή αμέλεια που συνεχίστηκε για έξι χρόνια», δήλωσε σήμερα ο Ουεχμπέ.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024