Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο νέα κρούσματα στις Σέρρες

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο νέα κρούσματα στις Σέρρες

Δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών.

Ακόμη ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι δύο γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή, εκ των οποίων η μια χτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα νέα κρούσματα είναι ένας 67χρονος άνδρας από το Νεοχώρι Σιντικής και μια γυναίκα 75 χρονών στη Ροδόπολη.

Ο 67χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ωστόσο δεν εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση υγείας της 75χρονης.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχονται, πλέον, σε πέντε – συμπεριλαμβανομένων των ασθενών που έχασαν τις ζωές τους.

Πού εντοπίζονται κρούσματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κρούσματα του ιού έχουν, επίσης καταγραφεί στις εξής περιοχές:

  • Ξάνθη
  • Καρδίτσα
  • Καβάλα
  • Πιερία
  • Ανατολική Αττική

Πώς μεταδίδεται ο ιός

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων “κοινών” κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση.

Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν διεθνώς τα σημαντικότερα μέτρα για την πρόληψη της νόσου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024