Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό - Εκατομμύρια υποχρεωτικά τεστ και νέο lockdown καθώς ο ιός καλπάζει

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό – Εκατομμύρια υποχρεωτικά τεστ και νέο lockdown καθώς ο ιός καλπάζει

Εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για την πανδημία COVID-19 που θα μπορούν να ανιχνεύσουν τον κοροναϊό μέσα σε 90 λεπτά θα διατεθούν στα βρετανικά νοσοκομεία, στους υγειονομικούς σταθμούς περίθαλψης, αλλά και στα εργαστήρια, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες διάγνωσης μέσα στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Τα τεστ αυτά θα περιλαμβάνουν 5,8 εκατομμύρια […]

Εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για την πανδημία COVID-19 που θα μπορούν να ανιχνεύσουν τον κοροναϊό μέσα σε 90 λεπτά θα διατεθούν στα βρετανικά νοσοκομεία, στους υγειονομικούς σταθμούς περίθαλψης, αλλά και στα εργαστήρια, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες διάγνωσης μέσα στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Τα τεστ αυτά θα περιλαμβάνουν 5,8 εκατομμύρια τεστ με τη χρήση DNA και 450.000 τεστ με τη λήψη επιχρίσματος. Κανένα από τους τύπους των τεστ αυτών δε θα απαιτεί την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού υγείας.

«Το γεγονός ότι τα τεστ αυτά θα μπορούν να ανιχνεύουν τη γρίπη, όπως επίσης και την COVID-19 θα είναι σε μεγάλο βαθμό ωφέλιμο, καθώς οδεύουμε προς το χειμώνα, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να ακολουθήσουν τις σωστές συμβουλές και να προστατέψουν τους εαυτούς τους, αλλά και άλλους», πρόσθεσε.

Αυστραλία : Εκτεταμένο lockdown λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων

H δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, θα κλείσει τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, θα περιορίσει την κατασκευαστική δραστηριότητα και θα περικόψει την βιομηχανική παραγωγή γύρω από την πόλη της Μελβούρνης προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πολιτείας.

Χθες η πολιτεία της Βικτόριας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και να ενισχύσει τα απαγορευτικά μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους, ωστόσο, δήλωσε ότι οι μεγάλες βιομηχανίες θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Η Βικτόρια καταγράφει ημερησίως πολλές εκατοντάδες νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες. Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν στην Βικτόρια 13 θάνατοι και 429 νέα κρούσματα του κοροναϊού.

Συνολικά τα ενεργά κρούσματα στην πολιτεία είναι 6.500, ενώ σε ολόκληρη την Αυστραλία, που έχει πληθυσμό 25 εκατομμύρια κατοίκους, τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 18.000 και οι νεκροί σε 221.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να χορηγείται άδεια μετ΄αποδοχών λόγω πανδημίας στους εργαζόμενους των οποίων η αναρρωτική άδεια τελείωσε, αλλά οι οποίοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα επειδή τους δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν σπίτια τους λόγω του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 907 ευρώ για μια άδεια πανδημίας δύο εβδομάδων.

Η ανακοίνωση γίνεται την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της, την Βικτόρια, οι αρχές της οποίας ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, θα περιορίσουν την κατασκευαστική δραστηριότητα και θα περικόψουν την βιομηχανική παραγωγή γύρω από την πόλη της Μελβούρνης προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Χθες η πολιτεία της Βικτόριας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και να ενισχύσει τα απαγορευτικά μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Γερμανία: Υποχρεωτικά τεστ σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από χώρες του εξωτερικού όπου θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Υπάρχει έτοιμο «προσχέδιο», εξήγησε ο γερμανός υπουργός Υγείας. «Θέλουμε να υπάρξει καλός συντονισμός με τα ομόσπονδα κράτη, διότι θα χρειαστεί να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το μέτρο στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο Σπαν σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024