Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκανε το νταμπλ η Πόρτο (2-1)

Έκανε το νταμπλ η Πόρτο (2-1)

H Πόρτο επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα στο τελικό του Κυπέλλου , κάνοντας έτσι το νταμπλ στην Πορτογαλία.

Μετά το πρωτάθλημα, δικό της είναι και το Κύπελλο. Η Πόρτο επικράτησε στον τελικό της Μπενφίκα με 2-1 χάρη στα τέρματα του Μπεμπά (47΄, 59΄) και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή χρονιά. Μοιραίος για τους Αετούς ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, καθώς είχε ευθύνη στο πρώτο γκολ των Δράκων. Μείωσε για την Μπενφίκα με πέναλτι ο Βινίσιους (84΄).

Η ομάδα του Έλληνα τερματοφύλακα, αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω, σχεδόν ένα ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Κονσιενσάο και είδε την Πόρτο να κάνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στις αρχές του δεύτερου μέρους.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν υπολόγισε καλά την φάση και ο Μπεμπά από κοντά έκανε το 1-0.

Μάλιστα το σοκ για την Μπενφίκα, έγινε μεγαλύτερο, καθώς στο 57΄ και πάλι ο Μπεμπά νίκησε και πάλι τον Βλαχοδήμο, βάζοντας στέρεες βάσεις στην επικράτηση των Δράκων.

Από εκεί και πέρα, Μπενφίκα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Πόρτο, η οποία κρατούσε με ευκολία το μηδέν στην άμυνα.

Οι Λουζιτανοί κατάφεραν να μειώσουν στο 84′ με πέναλτι του Βινίσιους, αλλά η Πόρτο άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι «αετοί» στα τελευταία λεπτά και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024