Σήμερα το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις διακοπές
Τι περιλαμβάνει η ατζέντα
Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν από τις θερινές διακοπές έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια πλούσια ατζέντα. Όπως και τα προηγούμενα υπουργικά από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι και αυτό θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.
Από τα βασικά θέματα της σημερινής ατζέντας είναι η ενημέρωση για όλες τις παραμέτρους της δημιουργίας αλλά και τα επόμενα βήματα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τη δική της σημασία έχει και η παρουσίαση που θα κάνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος των στοιχείων από το Παρατηρητήριο COVID-19 σχετικά με την αποτίμηση της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην οικονομική δραστηριότητα.
Θα γίνει, επίσης, παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας», καθώς και παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα δικονομικών ρυθμίσεων του ν. 3869/2010.
Στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού περιλαμβάνονται ακόμη μια σειρά από εισηγήσεις μεταξύ των οποίων:
-εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την προετοιμασία ετήσιου προγράμματος κωδικοποίησης της νομοθεσίας
-εισήγηση από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή σχετικά με τη σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια
-εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σχετικά με την επιλογή αντιπροέδρου Συμβουλίου της Επικρατείας
-εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή αντιπροέδρου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
-εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με τον διορισμό προέδρου και μελών Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας καθώς και
-εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή υποδιοικητή Τράπεζας της Ελλάδος
-εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με τη σύσταση θέσεων συνεργατών για άτομα με αναπηρία κατ’ εφαρμογή του ν. 4488/2017.
Εισαγωγικά ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
- Δρομολογείται κατασκευή σχολείου με γυάλινα δάπεδα στην Αρχαία Κόρινθο
- Mirage 2000-5 στην Κάρπαθο στη θέση των Patriot – Οι λόγοι της αποχώρησης
- Δένδιας: Μήνυμα για τη γενοκτονία των Ποντίων – «Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
- Ακόμα ένα παιδί του Μπραντ Πιτ «πετάει» το επίθετό του
- Ανδρουλάκης για Γενοκτονία Ποντίων: Η 19η Μαΐου αποτελεί μια μαύρη επέτειο για την ιστορία του Ελληνισμού
- «Αστακός» η Αθήνα για το Final Four της Euroleague – «Φρούριο» το ΟΑΚΑ και αυστηροί έλεγχοι
- «Λίγο πριν…»: Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει το 1ο Αναλόγιο Νέων Δημιουργών
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 45χρονης – Άφησε μόνη στο σπίτι την 4χρονη κόρη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442