Απευθείας στους νησιώτες το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα
Από αύριο, 1η Αυγούστου 2020, δικαιούχοι του Μεταφορικού Ισοδύναμου των καυσίμων θα είναι απευθείας οι καταναλωτές: οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των 34 νησιών, όπου εφαρμόζεται το μέτρο.
Από αύριο, 1η Αυγούστου 2020, δικαιούχοι του Μεταφορικού Ισοδύναμου των καυσίμων θα είναι απευθείας οι καταναλωτές: οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των 34 νησιών, όπου εφαρμόζεται το μέτρο.
Η σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 112) και η διαδικασία θα είναι ανάλογη με αυτή που ισχύει για τις μετακινήσεις, επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση.
«Υλοποιείται η δέσμευση»
Με αυτόν τον τρόπο, τονίζεται στην ανακοίνωση, υλοποιείται η σχετική δέσμευση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για αλλαγή σε ότι αφορά την πιλοτική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στον κρίσιμο τομέα των καυσίμων, κάτι που κατ’ επανάληψη είχε ζητήσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, χαρακτηρίζοντας το σχεδιασμό του πιλοτικού προγράμματος «απερίγραπτα πρόχειρο με αποτέλεσμα να μην ωφελεί ουσιαστικά τους νησιώτες και να διαλύει οικονομικά τους πρατηριούχους».
Η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου μέσω των πρατηρίων λήγει σήμερα 31/7/2020.
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


















![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442