NASA : Σε ετοιμότητα για την αποστολή ενός ερευνητικού ρομπότ στον Άρη
Η NASA προετοιμάζεται σήμερα για την πραγματοποίηση μιας φιλόδοξης αποστολής στον Άρη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο όχημα επόμενης γενιάς
Η NASA προετοιμάζεται σήμερα για την πραγματοποίηση μιας φιλόδοξης αποστολής στον Άρη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο όχημα επόμενης γενιάς (Perseverance Rover).
Πρόκειται για ένα ρομπότ έξι τροχών, που έχει ως αποστολή την ανάπτυξη ενός μίνι ελικοπτέρου, την πειραματική εφαρμογή εξοπλισμού για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, αλλά και τη διεξαγωγή έρευνας για των εντοπισμό ιχνών προηγούμενης ζωής στον Άρη.
Η αποστολή, με οικονομικό κόστος 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί στις 7:50 το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής) από το κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων (Cape Canaveral) στη Φλόριντα.
Είναι η 9η αποστολή της NASA στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κίνα προχώρησαν σε διαφορετικές διαστημικές εκτοξεύσεις για τον Άρη μέσα στον Ιούλιο, παρουσιάζοντας τις δικές τους τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και διαστημικές φιλοδοξίες.
Η εκτόξευση θα γίνει από πύραυλο-φορέα Atlas 5, που κατασκεύασε η κοινοπραξία Boeing – Lockheed (United Launch Alliance), ενώ το όχημα εξερεύνησης, που έχει το μέγεθος αυτοκινήτου, αναμένεται να φθάσει στον Άρη το Φεβρουάριο.
Η προσεδάφισή του έχει προγραμματιστεί σε έναν κρατήρα βάθους 250 μέτρων με την ονομασία Jezero.
Πρόκειται για μια τοποθεσία που ήταν λίμνη πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η τοποθεσία αυτή μπορεί να περιέχει ίχνη από προηγούμενη μικροβιολογική ζωή στον Άρη.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442