Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, σε σχετική αγγελία αναφέρεται πως αναζητείται εκπρόσωπος για «επικοινωνία με το έθνος εξ' ονόματος του πρωθυπουργού»

Την αναζήτηση νέου εκπροσώπου έναντι 100.000 λιρών ετησίως, προκειμένου να γίνει το πρόσωπο της κυβέρνησης σε τακτικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις τύπου, ξεκίνησε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, σε σχετική αγγελία αναφέρεται πως αναζητείται εκπρόσωπος για «επικοινωνία με το έθνος εξ’ ονόματος του πρωθυπουργού».

Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα ξεκινήσει τις τακτικές συνεντεύξεις τύπου από τον Οκτώβριο σε κανάλια ειδήσεων, κοινωνικά μέσα και YouTube.

Ο ρόλος του εκπροσώπου

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η Ντάουνινγκ Στριτ έχει αποφασίσει να κάνει τον ρόλο αυτό πολιτική φιγούρα, οπότε ο εκπρόσωπος θα είναι σε θέση να εμπλακεί και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές του κόμματος της αντιπολίτευσης, τις οποίες ένας ουδέτερος αξιωματούχος θα πρέπει να αποφύγει.

Οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν τα βιογραφικά τους μέσω email μαζί με «επιστολή έως 500 λέξεις» μέχρι και την 21η Αυγούστου στον διευθυντή επικοινωνιών της Ντάουνινγκ Στριτ. Πηγή από το περιβάλλον του Τζόνσον δήλωσε ότι πρόκειται για μία «εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, αλλά και μία εξαιρετική επιβράβευση».

Η αγγελία αναφέρει χαρακτηριστικά «αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να εργαστείτε στο επίκεντρο της κυβέρνησης και να επικοινωνήσετε με το έθνος εξ ονόματος του πρωθυπουργού.

Ο υποψήφιος θα εκπροσωπεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε ένα κοινό εκατομμυρίων ατόμων σε καθημερινή βάση και θα έχει την ευκαιρία να επηρεάσει και να διαμορφώσει την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr