Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Προβληματισμός από τη μη χρήση μάσκας στις εκκλησίες

Κοροναϊός: Προβληματισμός από τη μη χρήση μάσκας στις εκκλησίες

Προβληματισμό προκαλεί η απόφαση εξαίρεσης των εκκλησιών από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Προβληματισμό προκαλεί η απόφαση εξαίρεσης των εκκλησιών από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Η συνάθροιση στους ιερούς ναούς ανθρώπων μεγάλης κυρίως ηλικίας ανησυχεί τους επιδημιολόγους, δεν αποκλείεται μάλιστα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και πλήθη πιστών συρρέουν στους ιερούς ναούς, να υπάρξει αλλαγή πλεύσης.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, πάντως, απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις, με την οποία υπενθυμίζει όλα τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται, ενώ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, μιλώντας στο MEGA, συνέστησε στους πιστούς τη χρήση μάσκας.

Με αποστάσεις, αλλά όχι με μάσκες, θα εξακολουθήσει να γίνεται ο εκκλησιασμός των πιστών καθώς οι ιεροί ναοί, παρότι κλειστοί χώροι, δεν συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση για υποχρεωτική χρήση.

Αρκετοί είναι εκείνοι που προβληματίζονται για την απόφασή αυτή, καθώς πρόκειται για χώρους που κατά κύριο λόγο βρίσκονται ηλικιωμένοι και άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» εξήγησε πως η Εκκλησία συστήνει στους πιστούς την χρήση μάσκας παρά το ότι δεν είναι υποχρεωτική. «Προσπαθούμε να τους πείθουμε να λαμβάνουν τα μέτρα ασφαλείας».

Πάντως, η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, επισήμως, η Εκκλησία της Ελλάδος απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις με την οποία υπενθυμίζονται όλα τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται.

Σε κάθε περίπτωση, οι λοιμωξιολόγοι που παρακολουθούν την εξέλιξη της εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας, δεν αποκλείουν ενόψει των μεγάλων εορτών του Αυγούστου, όπου πλήθος πιστών συρρέει στους ναούς, να αποφασιστεί τελικά η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024