Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαργαλιάνος στο MEGA: Ακραίο μέτρο η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους

Γαργαλιάνος στο MEGA: Ακραίο μέτρο η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους

Ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε ότι τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας θα πρέπει να τηρούνται και πλέον η μάσκα θα πρέπει να γίνει απαραίτητο αξεσουάρ στις μετακινήσεις μας

Σε νέα φάση έχει μπει η πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας. Στο γεγονός αυτό συνηγορεί και η απόφαση για εκ νέου υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αρκετά καταστήματα και στο δημόσιο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο πρόεδρος της εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κοροναϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, σημείωσε ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων είναι ανησυχητική, κάτι όμως που είναι αναμενόμενο λόγω και της χαλάρωσης του κόσμου.

«Ο αριθμός είναι ανησυχητικός. Υπάρχει μια ευρεία διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τηρήσουμε τα ήδη ληφθέντα μέτρα».

Ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε ότι τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας θα πρέπει να τηρούνται και πλέον η μάσκα θα πρέπει να γίνει απαραίτητο αξεσουάρ στις μετακινήσεις μας.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, αυτή ενδεχομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά περίπτωση, εκεί δηλαδή που συνωστίζεται πολύς κόσμος, και όχι να υπάρχει καθολική χρήση της παντού. «Ελπίζω να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι ένα ακραίο μέτρο».

Μαθαίνουμε ακόμη τον ιό

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων επισήμανε ότι οι ειδικοί ακόμη μελετούν τον ιό και μαθαίνουν συνεχώς νέα στοιχεία.

Προς το παρόν «δεν έχουμε δεδομένα ότι έγινε πιο ανθεκτικός ή πιο ευαίσθητος», ενώ είναι γνωστό ότι ο κοροναϊός μεταφέρεται και σε υψηλές θερμοκρασίες, όταν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024