Μάτι: Πήρε προθεσμία η Δούρου – Τι αναφέρει στη δήλωσή της
Προθεσμία για τις 23 Σεπτεμβρίου έλαβε η Ρένα Δούρου, προκειμένου να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία της.
Προθεσμία για τις 23 Σεπτεμβρίου έλαβε η Ρένα Δούρου, προκειμένου να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία της.
Η τέως περιφερειάρχης Αττικής έλαβε κλήση από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθ.Μαρνέρη, ο οποίος ερευνά τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι.
Η κα Δούρου σε γραπτή δήλωση, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Πριν από δύο χρόνια συνέβη μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Μια εθνική τραγωδία στα θύματα της οποίας συγκεκριμένοι πολιτικοί τυμβωρύχησαν, επιχειρώντας μα σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν πολιτικούς αντιπάλους τους. Δεν δίστασαν με ιδιαίτερο κυνισμό να υποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη εκδίδοντας καταδικαστική σε βάρος μου ετυμηγορία ενόψει των εκλογών του Ιουλίου 2019.
Αναίσχυντα διαστρέβλωσαν τα γεγονότα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στο πένθος των συγγενών και συναισθανόμενη απόλυτα την τραγικότητα των γεγονότων επέλεξα τότε να σιωπήσω. Σήμερα ήρθε πλέον η ώρα για την απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη. Εξάλλου οι ψυχές των θυμάτων και οι συνειδήσεις των συγγενών δεν θα ησυχάσουν αν έστω κι ένας ένοχος ξεφύγει ή αν έστω κι ένας αθώος καταδικαστεί».
Την ίδια ώρα στα χέρια του ανακριτή παραδόθηκε το πόρισμα της εθνικής αρχής διαφάνειας, το οποίο αριθμεί περισσότερες από 300 σελίδες.
- ΚΚΕ: Με πρόσχημα την κακοποίηση των παιδιών, προωθείται η παρακολούθηση των πάντων από την ΕΕ
- Ιράν: Τον «πρίγκιπα διάδοχο» Παχλαβί ευγνωμονεί ο Ζελένσκι – Συνάντηση στο Παρίσι
- Το Ιράν απειλεί να πλήξει πετρελαϊκές υποδομές στην περιοχή μετά τις απειλές Τραμπ για τη νήσο Χαργκ
- Βολιβία: Ουρουγουανός βαρόνος ναρκωτικών, από τους πλέον καταζητούμενους, εκδίδεται στις ΗΠΑ
- Ιράν: «Σύντομα» τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα συνοδεύουν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ, δηλώνει ο Τραμπ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ «εξάλειψαν» κάθε στρατιωτική στόχο στο στρατηγικό νησί Χαργκ, λέει ο Τραμπ


