Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι: Στον ανακριτή ο δήμαρχος Ραφήνας – Συνεχίζονται οι απολογίες

Μάτι: Στον ανακριτή ο δήμαρχος Ραφήνας – Συνεχίζονται οι απολογίες

Πρόκειται για τους έναν από τους 20 κατηγορούμενους για την τραγωδία της 23ης Ιούλη του 2018.

Στον ανακριτή μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, προκειμένου να απολογηθεί για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Πρόκειται για τους έναν από τους 20 κατηγορούμενους για την τραγωδία της 23ης Ιούλη του 2018.

Ο δήμαρχος Ραφήνας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν και θα προσωποποιηθούν μετά το πέρας των απολογιών ατομικά για κάθε έναν από τους 20 κατηγορουμένους.

Νέες καταθέσεις «καίνε» την Πυροσβεστική

Νέα στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις που καταδεικνύουν τη μη έγκαιρη αξιοποίηση των εναέριων πυροσβεστικών και θαλάσσιων διασωστικών μέσων έχει στα χέρια τους ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Στα έγγραφα αυτά ο ανακριτής στηρίζει το αίτημά του για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ δεν αποκλείεται στο στόχαστρο να βρεθούν και άλλα πρόσωπα.

Σημαντικό ρόλο για το ανακριτικό αίτημα έπαιξαν οι καταθέσεις που έδωσαν πριν λίγες ημέρες οι πρώην και νυν αρχηγοί ΓΕΕΘΑ κ.κ.Ευάγγελος Αποστολάκης και Κωνσταντίνος Φλώρος οι οποίοι κλήθηκαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες μετά τις αποκαλύψεις του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου.

Γιατί άργησαν τα εναέρια μέσα

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί είπαν ότι δεν τους ζητήθηκε την κρίσιμη ώρα να στείλουν εναέρια μέσα από το ΕΣΚΕ, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Και μάλιστα όπως είπαν ήταν δική τους πρωτοβουλία να στείλουν τα σωστικά μέσα, τα οποία όμως έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή για να περισυλλέξουν τον κόσμο που βρισκόταν ήδη στη θάλασσα με μεγάλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα, δε, με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία από το 4ο Τάγμα στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας υπήρχαν διαθέσιμα την μέρα της φονικής πυρκαγιάς 5 ελικόπτερα τα οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν εγκαίρως για την κατάσβεση της φωτιάς που αρχικά κατέκαιε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Νταού Πεντέλης.

Στη διάθεση του ανακριτή μετά από έρευνες των τελευταίων ημερών υπάρχουν συνομιλίες από τον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ στα χέρια του έχει και άλλα στοιχεία από τις συνολικά 8 εφόδους που έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Στο μεταξύ, αύριο έχει κληθεί σε απολογία ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας Γ. Μπουρνούς.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024