Πρόκειται για το έκτο πλοίο κλάσης Ρουσσέν ή Super Vita, που θεωρούνται από τα πλέον ολοκληρωμένα και προηγμένα πλοία του στόλου

Η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Καραθανάσης» ανήκει πλέον στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως.

Πρόκειται για το έκτο πλοίο κλάσης Ρουσσέν ή Super Vita, που θεωρούνται από τα πλέον ολοκληρωμένα και προηγμένα πλοία του στόλου.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στην Αμφιάλη, συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο γιος του πεσόντα στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων Χριστόδουλου Καραθανάση, Γιάννης.

Δείτε το βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού

Παναγιωτόπουλος: Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε

Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως «όσο η Τουρκία επιμένει να επιβουλεύεται τα εθνικά μας δίκαια δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να επαγρυπνούμε», ενώ διεμήνυσε ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγκλωβισμένες σε περιορισμένο χώρο δράσης και ότι θα καμφθούν, ή θα κουραστούν ή θα λυγίσουν στη διαρκή προσπάθεια να κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια, πολύ απλά κάνουν λάθος υπολογισμούς.

«Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν μήνυμα σε εχθρούς και συμμάχους: η Ελλάδα, αν και φιλειρηνική χώρα με προσήλωση στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, είναι σε θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή να εφαρμόσει την ισχύ της επί του πεδίου για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr