Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γέμισε χρώμα η Νέα Ιωνία

Γέμισε χρώμα η Νέα Ιωνία

Στην εποχή του «ό,τι να ναι, εμείς προσπαθούμε το «ό,τι πρέπει»!

Κόσμος, δηλαδή κόσμημα, δηλαδή γυναικεία υπόθεση, δηλαδή δήμος Νέας Ιωνίας.

Αν μπερδευτήκατε το εξηγούμε. Η Νέα Ιωνία έχει δήμαρχο γυναίκα. Μια από τις 19 στους 332 δήμους της χώρας. Στις γυναίκες αρέσουν τα χρώματα, αρέσουν τα χαρούμενα φωτεινά χρώματα και αν ανοίξετε την ντουλάπα μιας γυναίκας θα δείτε όλο το ουράνιο τόξο σε χρώματα, αποχρώσεις σχέδια.

Τι μας νοιάζουν όλα αυτά θα σκεφτείτε και πως συνδέονται. Η Δέσποινα Θωμαϊδου, δήμαρχος Νέας Ιωνίας αποφάσισε να κάνει μια έντονη αισθητική παρέμβαση στις «γκρίζες γειτονιές» του δήμου της, χαρίζοντας μια άλλη νότα σε κατοίκους και επισκέπτες.

Το αποτέλεσμα εάν δικαιώνει την επιλογή είναι υποκειμενικό θέμα. Σε εμάς που οι αλλαγές είναι καλοδεχούμενες ειδικά εάν συνοδεύονται από καλές προθέσεις αξίζουν προβολής. Για αυτό μιλήσαμε με την δήμαρχο Θωμαϊδου και μάθαμε τι σκέφτηκε πίσω από αυτή τη πολύχρωμη δράση.

«Μια από τις προτεραιότητές μας ήταν και παραμένει να δώσουμε χρώμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά στην πόλη μας, σε κάθε γειτονιά της.

Στην εποχή του «ό,τι να ναι, εμείς προσπαθούμε το «ό,τι πρέπει»!

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, πολύτιμοι συνεργάτες στο πλαίσιο των εργασιών καθαριότητας και ευπρεπισμού στη Νέα Ιωνία, βάζουν τη δική τους πινελιά στην εικόνα της πόλης, μετατρέποντας γκρίζες σκάλες και παρτέρια σε πολύχρωμα και καλαίσθητα έργα τέχνης που ομορφαίνουν τη Νέα Ιωνία μας.

Δεν περιμένουμε λοιπόν την «τέλεια» στιγμή, παίρνουμε τη στιγμή και την κάνουμε τέλεια!!! Βάζουμε χρώμα στη ζωή μας!

Έχετε δει κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό την ρωτήσαμε. «Είναι μια πρακτική που υιοθετείται σε διάφορες πόλεις του κόσμου προσπαθώντας να προσδώσουν μια χαρούμενη και αισιόδοξη νότα στην καθημερινότητά τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε κι εμείς προσπαθώντας να χρωματίσουμε τη ζωή μας με έντονες πινελιές, αγάπης, ελπίδας, αισιοδοξίας.»

Να μας δώσει μια συνολικότερη εικόνα την προκαλέσαμε. «Στη Νέα Ιωνία η αρχή έγινε με ένα καλαίσθητο γκράφιτι στο Δημαρχείο της πόλης και συνεχίζεται σε σκάλες, νησίδες, παρτέρια και άλλα γκρίζα σημεία της πόλης. Εκτός του πινέλου, δίνουμε χρώμα στην πόλη μας με φυτά εποχής που τοποθετούνται αντί ξεραμένων χόρτων, αλλά και με όμορφες πολύχρωμες κατασκευές όπως καροτσάκια, γλάστρες με αποκορύφωμα το εμβληματικό 2CV που κοσμεί μια από τις εισόδους του κέντρου της πόλης μας.»

Πως άραγε το είδαν οι δημότες της πόλης το έργο αυτό; «Οι εργασίες εξωραϊσμού συνεχίζονται σε όλο το εύρος του Δήμου, και είμαστε περήφανες και περηφανοι για την αποδοχή των δημοτών μας σε αυτή την πολύχρωμη αλλαγή.Άλλωστε είμαστε ο λαός που ονομάζουμε ό,τι μας περιβάλλει «κόσμο», δηλαδή κόσμημα, όπως εύστοχα είχε σημειώσει η Μελίνα Μερκούρη! Η πόλη μας οφείλει να γίνει κόσμημα! Το αξίζουμε. Και θα συνεχίσουμε! Με τη βοήθεια όλων.

Μένουμε στη Νέα Ιωνία, αγαπάμε τη Νέα Ιωνία, στολίζουμε τη Νέα Ιωνία!

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024