Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας: Η χρήση μάσκας αν χρειαστεί θα γίνει υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Πέτσας: Η χρήση μάσκας αν χρειαστεί θα γίνει υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό, λέγεται εφησυχασμός», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο να επεκταθεί τις επόμενες ημέρες η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, ανάλογα με την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα, αναφορικά με τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR).

Για τον κοροναϊό ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ο εφησυχασμός που οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην απαγόρευση των πανηγυριών και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ.

Είπε μάλιστα ότι αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους.

«Είμαστε μια ασφαλής χώρα για κατοίκους κι επισκέπτες και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των εισόδων ελέγχθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό, ωστόσο «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό, λέγεται εφησυχασμός και αποτυπώνεται στα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού».

Στο ερώτημα αν είναι θέμα ωρών ή ημερών η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους είπε ότι οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση και όταν κρίνουν θα αποφασίσουν πότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, πρόκληση είναι όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με την Αγιά Σοφία, ενώ υπογράμμισε ότι η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε διεθνές επίπεδο.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, με ψυχραιμία και σύνεση ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Για ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι πάντα επιδιώκουμε να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. Άλλο πλέγμα συζητήσεων δεν υπάρχει, πλην της μίας και μοναδικής διαφοράς μας.

Απαντώντας σε ερώτημα για δημοσίευμα  εφημερίδας και στη συνέχεια ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αν ο πρωθυπουργός μετέβη στην Αντίπαρο και στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο ο κ. Πέτσας είπε μεταξύ άλλων: «Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για την μετακίνησή του. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής και την Κυριακή το απόγευμα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο».

Για νομοθετικό έργο

Όσον αφορά στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε πως «έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να εισαχθούν στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, μέσα στην εβδομάδα, τέσσερα νομοσχέδια».

Ανέλυσε πως «η αρχή γίνεται σήμερα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά ανάμεσα στα άλλα την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, τα πρόστιμα για τη διακίνηση και εμπορία παραποιημένων προϊόντων, τη ρύθμιση θεμάτων για τη βιομηχανία, τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την έρευνα, την καινοτομία και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου – σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής – εισάγεται στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης στο θέμα αυτό είναι να περάσει η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων από τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στη δημιουργική εποπτεία, και από την αμφισβήτηση στην εμπιστοσύνη.

Για την Τετάρτη 29 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η εισαγωγή στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στο οποίο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις – γέφυρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Για την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η εισαγωγή στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και την ίδρυση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024