Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πυρόπληκτος, Γιώργος Καΐρης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στη φονική πυρκαγιά.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι  με τους 102 νεκρούς σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο δικαστικός λειτουργός  επαναφέρει το αίτημά του για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα  που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πυρόπληκτος, Γιώργος Καΐρης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στη φονική πυρκαγιά.

«Με οποιοδήποτε κόστος θα κυνηγάμε την αλήθεια και θα βγάλουμε στο φως της δημοσιότητας τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Καΐρης.

Το γεγονός ότι ο ανακριτής ζητά να αλλάξει το κατηγορητήριο από πλημμελήματα σε κακουργήματα, για τον ίδιο κάτι σημαίνει.

Ευελπιστεί ότι ο φάκελος δε θα πάει στον ίδιο εισαγγελέα και θέλει να  πιστεύει ότι η εισαγγελία θα κάνει αυτό που πρέπει και είναι σωστό για να λάμψει η αλήθεια και να μην υπάρχει συγκάλυψη πολιτικών προσώπων και ανώτατων αξιωματικών της πυροσβεστικής.

Ο ίδιος δε νιώθει δικαίωση, αλλά θεωρεί ότι δικαίωση θα νιώσουν οι 102 ψυχές που έφυγαν αδίκως και με απίστευτο πόνο.

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, υποστήριξε ο κ. Καΐρης και πρόσθεσε πως όλοι βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Κανείς δεν τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν τον πόνο τους, ενώ σε αργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι σχεδιασμοί για το χωροταξικό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr