Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρόπληκτος από το Μάτι στο MEGA: Με οποιοδήποτε κόστος θα λάμψει η αλήθεια

Πυρόπληκτος από το Μάτι στο MEGA: Με οποιοδήποτε κόστος θα λάμψει η αλήθεια

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πυρόπληκτος, Γιώργος Καΐρης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στη φονική πυρκαγιά.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι  με τους 102 νεκρούς σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο δικαστικός λειτουργός  επαναφέρει το αίτημά του για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα  που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πυρόπληκτος, Γιώργος Καΐρης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στη φονική πυρκαγιά.

«Με οποιοδήποτε κόστος θα κυνηγάμε την αλήθεια και θα βγάλουμε στο φως της δημοσιότητας τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Καΐρης.

Το γεγονός ότι ο ανακριτής ζητά να αλλάξει το κατηγορητήριο από πλημμελήματα σε κακουργήματα, για τον ίδιο κάτι σημαίνει.

Ευελπιστεί ότι ο φάκελος δε θα πάει στον ίδιο εισαγγελέα και θέλει να  πιστεύει ότι η εισαγγελία θα κάνει αυτό που πρέπει και είναι σωστό για να λάμψει η αλήθεια και να μην υπάρχει συγκάλυψη πολιτικών προσώπων και ανώτατων αξιωματικών της πυροσβεστικής.

Ο ίδιος δε νιώθει δικαίωση, αλλά θεωρεί ότι δικαίωση θα νιώσουν οι 102 ψυχές που έφυγαν αδίκως και με απίστευτο πόνο.

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, υποστήριξε ο κ. Καΐρης και πρόσθεσε πως όλοι βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Κανείς δεν τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν τον πόνο τους, ενώ σε αργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι σχεδιασμοί για το χωροταξικό.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024