Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q5 Sportback 2021: Νέα δυναμική προσθήκη

Audi Q5 Sportback 2021: Νέα δυναμική προσθήκη

To Q5 ετοιμάζεται να αποκτήσει μια πιο δυναμική, coupe SUV παραλλαγή αμαξώματος η οποία και θα βασιστεί στην προσφάτως ανανεωμένη εκδοχή του γερμανικού μοντέλου.

Φωτογραφίες: Automedia

Το Q5 ετοιμάζεται να εισέλθει στο club των coupe SUV, υιοθετώντας τα διακριτικά Sportback και μια πιο δυναμική σιλουέτα χάρη στην διαφορετική χάραξη της οροφής.

 Eκτός από την coupe οροφή, όπως εύκολα υποθέτει κανείς η νέα έκδοση αμαξώματος του Q5 θα βασιστεί στην προσφάτως ανανεωμένη εκδοχή του Q5 υιοθετώντας ανάλογα αισθητικά χαρακτηριστικά, ενώ όπως προκύπτει από τις κατασκοπικές λήψεις του SUV που δοκιμάζει το βήμα του στο Nurburgring, θα υιοθετήσει μια ανασχεδιασμένη θύρα πορτ μπαγκάζ που παραπέμπει στο Q8.

Όπως ακριβώς ισχύει και για το ανανεωμένo Q5, η νέα έκδοση θα διαθέτει νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα LED, μια νέα πιο στενή γρίλια, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και νέο προφυλακτήρα.

Οι ισχυρότερες εκδόσεις S και RS που δεδομένα θα υπάρξουν θα προσθέσουν στην αισθητική εξίσωση την χαρακτηριστική πρόσθετη εισαγωγή αέρα στο καπό η οποία παραπέμπει στο αρχέτυπο Quattro coupe, συν φυσικά το αιχμηρότερο bodykit.

Αντιστοίχως το εσωτερικό της Sportback έκδοσης, αναμένεται να μιμηθεί σχεδιαστικά και εξοπλιστικά το προσφάτως ανανεωμένο Q5, περιλαμβάνοντας σπορ και θερμαινόμενα καθίσματα, τριζωνικό κλιματισμό, μια μεγαλύτερη οθόνη 10,1 ιντσών για το infotainment το οποίο έχει αποκτήσει νέες εφαρμογές, ενώ πλέον στην θέση του περιστροφικού επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης που είναι προσβάσιμα μέσω της οθόνης αφής έχει προστεθεί ένας επιπλέον χώρος αποθήκευσης.

Την εικόνα του εσωτερικού θα συμπληρώνει η νέα γενιά του ψηφιακού πίνακα οργάνων της Audi, Virtual Cockpit των 12,3 ιντσών ο οποίος με την ανανέωση του μοντέλου έχει αποκτήσει ένα ισχυρότερο επεξεργαστή που υπόσχεται δεκαπλάσια ταχύτητα.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το Q5 Sportback αναμένεται να επωφεληθεί εξίσου από τον δίλιτρο diesel μοτέρ με ήπια υβριδική τεχνολογία ο οποίος θα αποδίδει 204 ίππους και 400 Nm ροπής.  Ψηλότερα στην γκάμα θα τοποθετηθεί δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης επίσης σε συνδυασμό με ήπια υβριδική τεχνολογία και ισχύ 265 ίππων.

Η έκδοση S  αναμένεται να επωφεληθεί από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 των 3,0 λίτρων που εφοδιάζει την μέχρι σήμερα αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου σε συνδυασμό με ένα ισχυρότερο σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας το οποίο αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη διαθέσιμη ισχύ πέραν των 355 ίππων της τρέχουσας εκδοχής του.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024