
Γαλλία: Ανδρας από την Ρουάντα ομολόγησε τον εμπρησμό στον καθεδρικό ναό
Μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της Νάντης στη δυτική Γαλλία, ένας Ρουαντέζος εθελοντής που εργαζόταν στην εκκλησία ομολόγησε την πράξη του και τέθηκε υπό κράτηση
Μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της Νάντης στη δυτική Γαλλία, ένας εθελοντής από την Ρουάντα που εργαζόταν στην εκκλησία ομολόγησε την πράξη του και τέθηκε υπό κράτηση.
Ο 39χρονος άνδρας «ομολόγησε στη διάρκεια την πρώτης του εμφάνισης ενώπιον δικαστή ότι έβαλε τρεις εστίες φωτιάς στον καθεδρικό ναό», διευκρίνισε ο εισαγγελέας της Νάντης Πιερ Σενές σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα Presse-Ocean.
O Ρουαντέζος πρόσφυγας είχε αρχικά συλληφθεί στις 18 Ιουλίου, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον καθεδρικό ναό του 15ου αιώνα Πιερ ε Σεν Πολ, όμως αφέθηκε ελεύθερος την επομένη χωρίς να του απαγγελθούν κατηογρίες. Οι ερευνητές θέλησαν να τον ανακρίνουν διότι στην εκκλησία δεν εντοπίστηκαν σημάδια διάρρηξης και ήταν γνωστό ότι το βράδυ που ξέσπασε η φωτιά ο 39χρονος άνδρας είχε αναλάβει να κλειδώσει τον ναό.
Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης ξέσπασε 15 μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ;
- Μπούτσκος: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην Ισπανία, ξέρουμε τι μας περιμένει εκεί»
- Αντιδράσεις για την παρουσία του Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΑΑΔΕ: Το δικαίωμα στη ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων – Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται
- «Απάνθρωπες» συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: «Καταιγίδα» στο Μαξίμου – Οι δεκατρείς «βρεγμένοι» και η ομπρέλα… του ανασχηματισμού





