Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γήπεδο μόνο στο Βοτανικό, λέει ο Δήμος

Γήπεδο μόνο στο Βοτανικό, λέει ο Δήμος

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εξηγήσει στον Κώστα Μπακογιάννη τις σκέψεις του για το γηπεδικό του Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχει αντίδραση από πλευράς Δημάρχου Αθηναίων.

Μετά την αποκάλυψη του «Σχεδίου Β» που έχει ο Γιάννης Αλαφούζος για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού με την ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης», όλοι περιμένουν τη συνάντηση του με τον Κώστα Μπακογιάννη. Κυρίως, για να μάθουν τη στάση που θα υιοθετήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος προωθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μπακογιάννης είναι ήδη ενήμερος για τις σκέψεις του Αλαφούζου. Από ποιον;

Μα από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός… Ο Αλαφούζος έχει εξηγήσει στον Μπακογιάννη τους λόγους που θεωρεί προτιμότερη την παραμονή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, από τη μετακόμιση του στο Βοτανικό.

Το ρεπορτάζ του «10» δεν σταματά εδώ… Έχει και συνέχεια, αναφορικά με την πρώτη αντίδραση του Μπακογιάννη. Ο Μπακογιάννης διαφωνεί με την κατάργηση της Διπλής Ανάπλασης και η θέση του δεν σχετίζεται μόνο με τις απόψεις του.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει δανειστεί για να απαλλοτριώσει οικόπεδα στον Ελαιώνα, πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μόνο με την τελεσφόρηση του έργου.

Εφόσον ματαιωθεί η Διπλή Ανάπλαση, ο Δήμος θα εκτεθεί απέναντι στην Εθνική Τράπεζα, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πιθανώς και σε άλλους εμπλεκόμενους στο πρότζεκτ.

Για αυτό, ο Μπακογιάννης ως αιρετός αξιωματούχος, δεν έχει την ευχέρεια να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Επιπροσθέτως, ο Μπακογιάννης έχει αναγάγει σε στοίχημα του την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης αστικής παρέμβασης των τελευταίων δεκαετιών στην Αθήνα. Έχει αφιερώσει χρόνο και κόπο στην προώθηση του εγχειρήματος και δεν είναι εύκολο να το αφήσει, ανατρέποντας τα λεγόμενα του…

Στον αντίποδα, ο Μπακογιάννης δεν εξέφρασε αντίρρηση στην χρήση του «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, μέχρι την αποπεράτωση του γηπέδου στο Βοτανικό.

Σε αυτό το ζήτημα, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα σταθεί αρωγός, ενώ προτίθεται να διευκολύνει όσο μπορεί τον Ερασιτέχνη στην εύρεση χώρων στις αθλητικές υποδομές που έχει ο Δήμος.

Από την πλευρά του, ο Αλαφούζος σκοπεύει να επαναλάβει τη συζήτηση. Έτσι και αλλιώς, από τη στιγμή που ο Μπακογιάννης δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση στο 100% για τη Διπλή Ανάπλαση, όλα είναι στον… αέρα.

Ο Αλαφούζος δεν έχει απορρίψει τη ΔΑ, περιμένει τις εξελίξεις και οργανώνει το δικό του εγχείρημα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024