Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγία Σοφία : Γιατί ο Ερντογάν δεν κάλυψε με χαλί το «ομφάλιο»

Αγία Σοφία : Γιατί ο Ερντογάν δεν κάλυψε με χαλί το «ομφάλιο»

Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την κάλυψη του «Ομφάλιου» της Αγίας Σοφίας με χαλί, φαίνεται πως οι τούρκοι άλλαξαν γνώμη

Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την κάλυψη του «Ομφάλιου» της Αγίας Σοφίας με χαλί, φαίνεται πως οι τούρκοι άλλαξαν γνώμη.

Συγκεκριμένα, όπως φάνηκε μετά από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν το λεγόμενο «Ομφάλιο», η θέση της Στέψης του εκάστοτε Βυζαντινού Βασιλέα ή Αυτοκράτορα, δεν καλύφθηκε με χαλί.

Τελικά αυτό δεν έγινε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στην Τουρκία, Ανδρέα Ρομπόπουλο, αφού έκριναν πως πρόκειται περί ιστορικού μνημείου και δεν πρέπει να μείνει κάτω από το χαλί.

Την ίδια στιγμή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από την Τένεδο, έστειλε το δικό του μήνυμα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στην ιστορική νήσο Τένεδο βρέθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του τα εγκαίνια του καμπαναριού του ναού, αυτό της Αγίας Παρασκευής.

«Κάθε Ορθόδοξος ναός είναι τόσο μεγάλος όσο και η Αγιά Σοφιά» ήταν το μήνυμά του, δύο ημέρες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και μετά την πρώτη προσευχή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024