Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τιμές για όλα τα βαλάντια η απόδραση στα νησιά

Με τιμές για όλα τα βαλάντια η απόδραση στα νησιά

Τις βαλίτσες για τις διακοπές ετοιμάζουν οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού, μετρώντας ευρώ προς ευρώ τα έξοδα. Η πανδημία του κοροναϊού και τα περιορισμένα οικονομικά, πιέζουν το προϋπολογισμό των διακοπών με το μεγαλύτερο κόστος να εστιάζεται στα καύσιμα και την διαμονή

Τις βαλίτσες για τις διακοπές ετοιμάζουν οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού, μετρώντας ευρώ προς ευρώ τα έξοδα. Η πανδημία του κοροναϊού και τα περιορισμένα οικονομικά, πιέζουν το προϋπολογισμό των διακοπών με το μεγαλύτερο κόστος να εστιάζεται στα καύσιμα και την διαμονή.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Κάποιοι ήδη έχουν φύγει για τις διακοπές τους και κάποιοι άλλοι κάνουν τα σχέδια τους, ψάχνοντας προορισμό και τόπο διαμονής, με στόχο να επιβαρύνουν όσο γίνεται λιγότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Αν υπολογίσουμε ότι κάποιος θα ταξιδέψει με πλοίο στην Πάρο με έναν φίλο του και οι δύο θα δώσουν για τα εισιτήρια τους 140 ευρώ συνολικά. Για τη διαμονή τους, για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, στην Παροικία, θα δώσουν 525 ευρώ για 5 βράδια. Συνολικό κόστος 665 ευρώ, χωρίς όμως να υπολογίζονται η διατροφή και διασκέδαση.

Εάν ένα ζευγάρι αποφασίσει να ταξιδέψει στο Ιόνιο, συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, με το αυτοκίνητο του μέχρι την Ηγουμενίτσα θα δώσει μετ’ επιστροφής για διόδια περίπου 80 ευρώ, για καύσιμα περίπου 120 ευρώ και για να περάσει απέναντι με το πλοίο θα πληρώσει για 2 ακτοπλοϊκά με επιστροφή και το όχημα του, 60 ευρώ. Συνολικά τα μεταφορικά θα του κοστίσουν 260 ευρώ. Όπως λένε ξενοδόχοι, οι τιμές φέτος στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς είναι πιο χαμηλές.

Ένα μεγάλο ποσοστό ταξιδιωτών φέτος το καλοκαίρι επιλέγει τον οδικό τουρισμό.

Αρκετοί πάντως, φέτος δεν θα πάνε καθόλου διακοπές ή έχουν μειώσει κατά πολύ τις ημέρες που θα φύγουν για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024