Ένα άλλο μέλος του Κογκρέσου αποκάλεσε την Αλεξάντρια Οκάσιο - Κορτέζ «γ... σκύλα». Η ίδια τον αποστόμωσε με εξαιρετικά ήρεμο ύφος.

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Γιόχο σε δημόσια ομιλία του αποκάλεσε την Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, τη νεότερη σε ηλικία γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο, Alexandria Ocasio-Cortez, «γ…. σκύλα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πολιτικός δεν άφησε το γεγονός ασχολίαστο

Κατά την διάρκεια ομιλίας της στο Κογκρέσο, την Τρίτη 21 Ιουλίου, είπε πως με τις δηλώσεις του ο βουλευτής απλώς έδωσε την άδεια να αποκαλούν με αυτό τον τρόπο τις κόρες του.

Η συγκλονιστική ομιλία της Οκάσιο – Κορτέζ

Χωρίς να υψώσει τον τόνο της φωνής της ούτε να καταφύγει και αυτή σε βρισιές, η Οκάσιο – Κορτέζ συγκλόνισε τις ΗΠΑ με τον λόγο της και το ύφος της.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια είπε: «Ο κύριος Yoho ανέφερε πως είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Είμαι δύο χρόνια μικρότερη από την πιο μικρή κόρη του. Είμαι και εγώ κόρη κάποιου. Ο πατέρας μου, ευτυχώς, δεν ζει για να δει πως συμπεριφέρονται στην κόρη του… Η μητέρα μου όμως, αναγκάστηκε να δει όσα είπε για εμένα και είμαι εδώ για να δείξω στους γονείς μου ότι είμαι η κόρη τους και πως δεν με μεγάλωσαν για να ανέχομαι βία από κανέναν άντρα… Όταν κάνεις αυτό που έκανε ο κύριος Yoho στην οποιαδήποτε γυναίκα, δίνεις την άδεια σε κάθε άντρα να το κάνει στις κόρες σου. Χρησιμοποιώντας αυτή την γλώσσα, μπροστά στον Τύπο, δίνει το δικαίωμα σε κάθε άντρα να την χρησιμοποιήσουν ενάντια στην γυναίκα σου, στις κόρες σου, στις δικές σου γυναίκες και στέκομαι εδώ για να πω ότι αυτό είναι απαράδεκτο».

Διαπιστώνοντας την έκταση που πήρε το γεγονός, ο Ted Yoho απολογήθηκε για το σεξιστικό του σχόλιο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr