Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Αμ' έπος, άμ' έργον ο Ανδρουλάκης: το βράδυ στην TV δίνει στοιχεία και για το νόμιμο και για το ηθικό και καταθέτει μήνυση στον Αδωνι που για Predator έπεα πτερέοντα και από τηγανίτα τίποτα

Κοροναϊός : Επιστροφή στα σχολεία ακόμη κι αν μελέτες διαφωνούν, λέει ο Λευκός Οίκος

Κοροναϊός : Επιστροφή στα σχολεία ακόμη κι αν μελέτες διαφωνούν, λέει ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει για το εκ νέου άνοιγμα των αμερικανικών σχολείων που έκλεισαν την άνοιξη λόγω της πανδημίας, παρά τις ανησυχίες των δασκάλων και των οικογενειών. Ωστόσο το σχολείο στο οποίο φοιτά ο γιος του δεν υπακούει

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, ακόμη και αν μελλοντικές μελέτες διαπιστώσουν ότι μεταδίδουν τον κοροναϊό που έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 140.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, καθώς είναι λιγότερο πιθανό αυτά να αρρωστήσουν σοβαρά, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει για το εκ νέου άνοιγμα των αμερικανικών σχολείων που έκλεισαν την άνοιξη όταν η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα, παρά τις ανησυχίες των δασκάλων και των οικογενειών ότι τα παιδιά μπορεί να μολυνθούν ή να μεταδώσουν την ασθένεια σε περίπτωση που επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Δεν ανοίγει το σχολείο του γιου του Τραμπ

Και ενώ ο Τραμπ έχει αναγάγει σε προτεραιότητά του το άνοιγμα των σχολείων, το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο οποίο φοιτά ο μικρότερος γιος του ανακοίνωσε σήμερα ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά ή χωρίς την παρουσία όλων των μαθητών σε κάθε τάξη.

Το Επισκοπικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα, στα προάστια της Ουάσινγκτον, διευκρίνισε ότι ακόμη εξετάζει αν, μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών, τα μαθήματα θα συνεχιστούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως ή αν θα εφαρμοστεί ένα «υβριδικό» σύστημα με βάση το οποίο θα δέχεται καθημερινά περιορισμένο αριθμό μαθητών στις σχολικές αίθουσες, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ρόμπερτ Κοσάσκι, είπε ότι θα ληφθεί απόφαση μετά τις 10 Αυγούστου, αλλά θα τηρηθούν οι συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Σε αυτό το ιδιωτικό σχολείο φοιτά ο Μπάρον Τραμπ, 14 ετών, το πέμπτο παιδί του προέδρου και μοναχογιός της πρώτης κυρίας, Μελάνια.

Το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία των μαθητών έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα περικόψει την ομοσπονδιακή επιχορήγηση στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν όπως συνήθως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
Cookies